futsal

2020.03.10. 13:07

Fájó vereséget szenvedett hazai pályán a ScoreGoal

Az első osztályú tagsága meghosszabbításáért harcoló ScoreGoal Kecskemét Futsal együttese a Veszprémet fogadta a férfi futsal NB I. alsóházi rájátszásának a 2. fordulójában. A mérkőzésen hamar megszerezte a vezetést a hazai csapat a nagy rivális Veszprém ellenében, a végén aztán mégis a vendégek örülhettek.

Vincze Miklós

Forrás: shutterstock

Fotó: Illusztráció

A veszprémiek kerültek először gólhelyzetbe a mérkőzés elején, majd Rutai fordult le jó ütemben és tüzelt, de gól nem született. Az első találatot aztán a hazaiak légiósa, Alekszandar Gavrilovics szerezte meg az összecsapáson, a 3. percben egy rögzített szituációból középre lőtt labdát vágott közelről a kapuba, 1–0. Öt minutummal később már azonban már a hazai hálóőr, Tombácz hálója rezzent. Egy kapu előtti kavarodás után Raimundo elé került a játékszer, és a brazil játékos nem is hibázott, 1–1. Több helyzetet is kidolgozott eztán Koós Károly alakulata, ám csak kapufáig jutottak a kecskemétiek, így maradt a szünetre a döntetlen.

A fordulást követően egy eladott labdából a vendég Bencsik Roland volt eredményes, 1–2. Nagy nyomást gyakorolt a vendégekre az SG Kecskemét együttese az egyenlítésért, előbb Simics, majd Rutai is helyzetbe került, de egyikük sem járt szerencsével. A végén aztán mindent egy lapra feltéve létszámfölényes, öt a négy elleni játékkal igyekezett pontot menteni a hazai csapat, ám a kapuba nem sikerült betalálni, így a vendégek mind a három pontot elvitték.

– A döntő pillanatokban sajnos megremegtek a lábak – értékelt a mérkőzést követően Koós Károly, a hazaiak vezetőedzője. – Nagyon szerettünk volna győzni, és ez átment egy rohanásba, nem volt türelmünk járatni a labdát úgy, ahogy azt tettük Dunaújvárosban. A saját térfelünkön többször is hibáztunk, és ezt könyörtelenül megbüntette a Veszprém. Rettentően csalódott vagyok, mert ma minden adva volt ahhoz, hogy mi örülhessünk a végén. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ilyen szép számban kilátogattak. A következő hat meccsből legalább négyet meg kell nyernünk annak érdekében, hogy a bennmaradás reális cél maradjon. A következő fordulóban, Debrecenben mindent meg kell tennünk a győzelemért.

Az alsóházi rájátszásban egyelőre az öt csapat közül egy ponttal sereghajtó kecskeméti csapat a következő mérkőzését tehát a cívis városban játssza, március 20-án, 18 óra 30 perces kezdettel.

SG Kecskemét Futsal–Futsal Veszprém 1–2 (1–1)

Kecskemét, 400 néző, vezette: Tamási, Hartung

Kecskemét: Tombácz – Simics, Rutai, Scserban, Gavrilovics. Csere: Csővári – Csamangó, Móra, Kovács J., Récsei, Sallai, Dobosi. Edző: Koós Károly.

Veszprém: Schmidmajer – Gyurcsányi, Milosavljevics, Bencsik Á., Bencsik R. Csere: Spandler – Miklós, Tar, Papp, Varga, Santana, Raimunod. Edző: Frank Tamás

Gól: Gavrilovics a 3., illetve Raimunod a 8., Bencsik R. a 23, percben.

Fotó: shutterstock

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában