Labdarúgás

2020.02.20. 12:19

A Nyíregyházát fogadja a Duna Aszfalt Tiszakécske LC csapata

Nincs rózsás helyzetben a Duna Aszfalt TLC NB II.-es csapata. A téli szünet utáni mérkőzésből csak egy pontot gyűjtöttek, nagy szükségük lenne a győzelemre.

Szentirmay Tamás

Tölgyesi Viktor (elöl) góljával vezetett a TLC a Vasas ellen

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Szentirmay Tamás

A legutóbbi Vasas elleni találkozón már a 15. percben, Tölgyesi Viktor góljával megszerezte a vezetést a Tiszakécske LC. A meccs végén azonban a hazai pályán játszó piros-kékek örülhettek, 3–1-re nyertek. – Egy kontratámadás végéhez sikerült felérnem és a Vasas védője pontosan elém fejelte ki a labdát, amit kapásból, ballal el tudtam rúgni az egyik védő lába közt a rövid sarokba – mondta a csapatkapitány.

– A vezetést megőriztük egészen a szünetig, sőt, utána is még néhány percig. Amit a mester, Virágh Ferenc mondott, azt maximálisan betartottuk az első félidőben. Mondhatnám azt is, hogy ebben az időszakban mi irányítottuk a mérkőzést. Azt tudtuk, hogy legjobb támadó hármasa a fővárosiaknak van ebben az osztályban, ezért inkább a kontrákra helyeztük a hangsúlyt, amiből ha kettőt-hármat befejezünk, akkor reális esélyünk lett volna a győzelemre. Sajnos ez elmaradt, és a második félidőben már az ellenfelünk dominált.

A Kécskének a Vasas elleni találkozó volt a második a tavaszi szezonban, amikor vezetés után vesztettek pontot, pontokat. – A Kazincbarcika és a Vasas elleni mérkőzés is olyan volt, hogy bírói tévedés vagy egyéni hiba miatt kaptuk a gólt. A mérkőzésnek a lélektanát az ilyen szituációk nagyban meg tudják határozni. A Kazincbarcika ellen 77 percig stabil volt a játékunk, utána jött egy olyan hiba, ami lenyomott bennünket, az ellenfelet pedig felhozta. Úgy gondolom, még csapattá kell érnünk, hogy az ilyen meccseket behúzzuk – tette hozzá Tölgyesi Viktor, aki csapatával vasárnap 14 órakor a Nyíregyházát fogadja.

– Nyíregyházán az ősszel magabiztos játékkal nyertünk, erre a győzelemre kell építeni. Nagyon nagy szükségünk van a három pontra – ennek megszerzéséért mindent megteszünk. Jót tenne a csapatnak a siker, átlendítene bennünket, de ebben az osztályban a győzelemért rengeteget kell tenni, nem elég hetven percig jól futballozni.

Tölgyesi Viktor (elöl) góljával vezetett a TLC a Vasas ellen
Fotó: Szentirmay Tamás / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában