Uszonyosúszás

2019.12.13. 11:47

Remekül zárta a vk-t a KVSC

Nagyszerű eredményekkel zárta az idei világkupa-sorozat legutolsó állomását a Bácsvíz-KVSC búvárúszó-szakosztálya. Mind a három versenyző remek teljesítményt nyújtott, Kolonics Milán pedig meg is nyerte a futamát.

Vincze Miklós

Kolonics Milán a dobogó legfelső fokán

Forrás: Petőfi Népe

Az elmúlt hétvégén, a lengyelországi Poznanban megrendezett „Golden Final” elnevezésű világkupa-zárófordulón huszon­három ország hetvenhárom klubjából összesen háromszázkilencvennyolc versenyző állt rajthoz. A hírös várost az idei záróviadalon felnőttkorosztályban Blaszák Lilla, juniorkorosztályban pedig Losonczi Flóra és Kolonics Milán képviselte, akik mind a hárman Szabó László és Juhos Gergely tanítványai.

Kolonics Milán ezúttal is bravúros úszással utasította maga mögé a teljes mezőnyt 200 méteres uszonyos gyorsúszásban. Blaszák Lilla is remekül teljesített a versenyen, a nyári Európa-bajnokságon úszott idejétől ugyanis csupán tizedmásodpercekkel maradt el 200 és 400 méteres felszíni úszásban. Loson­czi Flóra 50 méteres felszíni úszásban a nyári világbajnokságon elért idejéből is lefaragva a világkupafutamon új egyéni csúcsot úszott.

– Nagyon büszke vagyok a sportolóinknak az elmúlt három versenyen nyújtott teljesítményére, főleg annak tükrében, hogy a 2020-as év felkészülési időszakának gyakorlatilag még csak az egyharmadánál járunk – értékelte az őszi-téli időszakot a versenyt követően Szabó László, a versenyzők edzője. – A most mutatott formájukat tekintve pedig meggyőződésem, hogy megalapozott bizakodással tekinthetek a következő esztendőre is.

Az idei év legutolsó megmérettetése a kecskeméti rendezésű rövid pályás országos bajnokság lesz, amelyet de­cember 15-én a kecskeméti fürdőben tartanak.

Kolonics Milán a dobogó legfelső fokán
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában