uszonyos és búvárúszás

2019.12.20. 07:00

Ötvenegy érmet zsebeltek be az országos bajnokságon

A Bácsvíz-Kecskeméti VSC versenyzői 51 érmet zsebeltek be az öt korosztály számára rendezett országos bajnokságon. A kecskemétiek közül a legeredményesebb Szili Ágnes volt, ő hét arany- és egy ezüstérmet szerzett.

Borbély Károly

A dobogó tetején a Bácsvíz-KVSC aranyérmes felnőtt 4X50 méteres mix felszíni váltója

Forrás: Bácsvíz-KVSC

A napokban rendezték a Kecskeméti Fürdőben a 2019-es versenyév utolsó megméretését, a VII. gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt rövid pályás országos bajnokságot. A kecskeméti gárda az úszószakosztály két versenyzőjével kiegészülve összesen 40 indulóval képviselte a hírös várost. A Bácsvíz-KVSC versenyzői kimagasló eredményekkel zárták a viadalt – amelyen 19 csapat 214 versenyzője állt rajthoz –, 22 arany-, 16 ezüst- és 13 bronzérmet szereztek négy országos csúcsot úszva.

A Bácsvíz-KVSC színeiben nyolc új versenyző lépett medencéhez, közülük heten Bács Ferenc nevelőedző keze munkája alatt értek meg a versenyzésre, és rögtön kiváló eredményekkel hálálták meg a bizalmat. A nyolcadik debütáló Gruber Kornél volt, ő novemberben csatlakozott a szakosztályhoz és nem kisebb eredmények fűződnek a nevéhez, mint két junior-Európa-bajnoki ezüstérem, két Eb-bronzérem, felnőtt-világ- és Európa-bajnoki bronzérem és világjátékok negyedik helyezés.

A rövid pályás ob-n érmet szerzett kecskeméti versenyzők; gyermekkorosztály: Turucz Zoé (két 1. és egy 2. hely). Serdülőkorosztály: Szili Ágnes (hét 1. és egy 2.), Mozsárik Levente (három 1.), Juhász Dominik (két 2.), Wórum Regő (3.). Ifikorosztály: Pálfi János (1.), Wórum Soma (2. és 3.), Szili Nóra (3.). Juniorkorosztály: Kolonics Milán (három 1. és egy 2.), Losonczi Flóra (egy 1., két 2. és két 3.). Felnőttkorosztály: Kocsis Marcell (egy 1. és három 2.), Blaszák Lilla (két 1., két 2. és három 3.), Gruber Kornél (egy 2. és három 3.), Bodor Anna (2.).

Ifjúsági korosztályban a Bácsvíz-KVSC 4x100 méteres mix uszonyos gyorsváltója – Szili Nóra, Szili Ágnes, Mozsárik Levente, Pálfi János – harmadikként ért ­célba, míg ugyanebben a számban a felnőttek – Losonczi Flóra, Blaszák Lilla, Kolonics Milán, Kocsis Marcell – másodikként végeztek.

A dobogó tetején a Bácsvíz-KVSC aranyérmes felnőtt 4X50 méteres mix felszíni váltója
Fotó: Bácsvíz-KVSC

A kecskeméti 4x50 méteres mix felszíni váltó az ifik mezőnyében harmadik – Szili Nóra, Szili Ágnes, Pálfi János, Wórum Soma –, míg a felnőttek között országos csúccsal aranyérmet szerzett a Losonczi Flóra, Blaszák Lilla, Gruber Kornél, Kocsis Marcell négyes.

A Bácsvíz-KVSC ­felkészítő edzői: Juhos Gergely, Szabó László, Bács Ferenc, Bálint Zoltán és Nagy Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában