asztalitenisz 

2019.12.02. 20:58

Drabant Anita a hatodik helyen végzett

Az ifjúsági Top 24-es bajnokság hatodik helyén végzett a lányok mezőnyében Drabant Anita. A Spari versenyzője számára kicsit csalódás az elért eredmény.

Borbély Károly

Drabant Anita a hatodik helyen végzett

Forrás: Spari

A hétvégén Győr adott helyet az ifjúsági fiú és lány Top 24 bajnokságnak. A Győr-Moson-Sopron megyei viadalon a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér játékosa, Drabant Anita nagy reményekkel vágott neki a kétnapos versenynek, ahol az ország legjobb 24 játékosa indulhatott.

Az év egyik legnehezebb versenye jól kezdődött Drabant számára, a csoportmeccseken három győzelemmel nyitott, de az utolsó mérkőzését a lehető legkisebb különbséggel, a döntő szettet 14:12-re elveszítette. Ezzel az eredménnyel a legjobb nyolc közé kerülve az 1-8. helyezésekért játszhatott körmeccseket. Az első ellenfelétől kisebb meglepetésre kikapott, majd egy hosszabb lejtmenetbe kezdett: a ritmusból kiesve, saját játékát nem találva és idegeskedve a következő három mérkőzésén is vereséget szenvedett. A rossz sorozat után a kecskeméti lány összeszedte magát az utolsó két mérkőzésre, amelyeken 3:0-s győzelmet aratott. Ez a teljesítménye a 24 fős mezőny 6. helyének megszerzésére volt elegendő, ami egy kicsit csalódás a kecskeméti tehetség számára.

– Nem úgy sikerült ez a verseny, ahogy szerettük volna, de Anita évek óta tartó sikerei után néha benne van a pakliban, hogy másképp alakulnak a dolgok, mint szeretnénk. Nagyon nehéz folyamatosan a legmagasabb szinten teljesíteni a hazai és nemzetközi kihívásokon egyaránt. Dolgozunk tovább, hogy a jövőben újból fényes sikereknek örülhessünk – mondta Szabó Krisztián edző.

Drabant Anita a hatodik helyen végzett
Fotó: Spari

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában