labdarúgás

2019.12.01. 12:54

Döntetlent játszott Békés megyével Bács-Kiskun

Vasárnap délelőtt tíz órakor a harmadik mérkőzését játszotta Bács-Kiskun megye válogatottja az amatőr válogatottak regionális tornáján. Mivel a hat ponttal, azaz két pont előnnyel előtte álló Békés megyével találkozott Vanó Sándor csapata, így győzelmi kényszerben lépett pályára, a kapuba azonban egyik csapat sem talált be. A továbbjutásra van még esély, de a csapatnak már nem csak a saját kezében van a sorsa.

Vincze Miklós

Megyei válogatott, álló sor (balról): Vanó Sándor, Losonczy László, Urlauber István, Oroszi Tibor, Sallai Bence, Antman Joshua, Zsoldos László, Harnos Zoltán, Knap Tamás, Rapi Kristóf, Valkai Tamás, Juhász Miklós, Lajos Lóránd, Káli Tibor, Eifert János, Kohány Balázs, Kerpics Ferenc, Kohány Gábor. Elöl (balról): S. Juhász Tamás, Torma Barnabás, Király Dávid, Szabó Zsolt, Pintyi Roland, Dostyicza Dániel, Varga Milán, Gavula Levente, Bozsik Máté, Nasz Balázs, Szabó Szilárd

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vincze Miklós

Remek mérkőzést vívott a két csapat. A két félidő első felében inkább a Békés megyei gárda dominált, a játékrészek hajrájára a Bács-Kiskun megyeiek álltak közelebb a gólszerzéshez. Az első játékrészben először Dostyicza találhatott volna a kapuba, ám Máruska remek beadását követően fölé fejelt. Idővel Máruska is feliratkozhatott volna a góllövő listára, miután nagy lendülettel nyargalt el egy védővel a nyakában, és már csak a kifutó Démusszal állt szemben, ám talán kissé elhamarkodottan lőtte el a labdát, így az nem talált utat a kapuba. Az első játékrészben Szabó Szilárdnak volt még egy harmincméteres bombája, amit bravúrral hárított a békés megyei hálóőr.

A második játékrész utolsó másodperceiben Valkai lábában volt a győzelem, a kaputól 18 méterről végezhetett el szabadrúgást, remekbe szabott lövést azonban óriási bravúrral hárította az ellenfél hálóőre, így maradt a gólnélküli döntetlen.

Mindez azt jelenti, hogy a tornagyőzelemhez Vanó Sándor csapatának meg kell nyernie az utolsó mérkőzését, amelyen a rendező Jász-NagyKun-Szolnok lesz az ellenfele, és emellett még azt is ki kell szurkolniuk, hogy a 14 órakor kezdődő Csongrád megye-Békés megye találkozón a Csongrád megyeiek legalább egy pontot elvegyenek Békés megyétől.

Vanó Sándor: – A csapatom teljesítményével, hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok. A tornán most játszottunk a legjobban, magabiztosan futballoztunk, csak amiatt keserű egy kicsit a szám íze, hogy nem sikerült megnyerni a mérkőzést, pedig a száz százalékos ziccereket tekintve nekünk állt a zászló, és így már nem csak a saját kezünkben van a sorsunk. De reménykedünk, az utolsó pillanatig nem adjuk fel.

Békés-megye–Bács-Kiskun megye 0–0

Füzesgyarmat, vezette: Szénási Gábor (Skultéti Csaba, Németh Gergely)

Békés megye: Démusz – Veres, Gedő, Nyéki, Papp, Wéber, Borgulya (Bondár), Tóth G. (Krajics), Miszlai (Sztojka), Szabó J., Zsömbörgi.

Bács-Kiskun megye: Oroszi – Lajos, S. Juhász, Máruska (Szabó Zs.), Dostyicza (Kitl), Varga M., Knap, Juhász, Harnos (Bozsik), Szabó Sz. Valkai.

Sárga lap: Zsömbörgi, Szabó Á. Illetve Szabó Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában