Kecskemét

2019.11.05. 17:30

Nyugdíjasok versenyeztek a Kecskeméti Fürdőben

Az időskor nem egyenlő a tétlenséggel, hanem ennek éppen az ellenkezője igaz: aktív, értékes időtöltésre ad lehetőséget az életnek e szép korszaka. Különösen igaz ez akkor, amikor ezt egy összetartó közösség segíti, megfelelő alkalmakat szervezve a mozgalmas élethez.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Az időskor nem egyenlő a tétlenséggel, hanem ennek éppen az ellenkezője igaz: aktív, értékes időtöltésre ad lehetőséget az életnek e szép korszaka. Különösen igaz ez akkor, amikor ezt egy összetartó közösség segíti, megfelelő alkalmakat szervezve a mozgalmas élethez. Ennek szellemében a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége immár 21. alkalommal rendezte meg a Mozdulj! elnevezésű nyugdíjas sportvetélkedőt kedden, melynek ezúttal a Kecskeméti Fürdő adott otthont.

A szövetség egy évben három sportos napot szervez tagjainak, egyet a Messzi István Sportcsarnokban, egyet az Arborétumban és az év utolsó alkalmát, mindig az ősz végén az uszodában. Az első két vetélkedőn a csapatok mérik össze ügyességüket, míg a Fürdőben egyénileg versenyeznek a résztvevők. Idén 42 nyugdíjas indult, 29 nő és 13 férfi a versenytáv 50 méter volt, így két hosszt kellett teljesíteniük mellúszásban az uszoda 25 méteres medencéjében.

A szövetséghez tartozó klubok 60 év feletti női és férfi tagjai öt korosztályban mérték össze tudásukat. Az eseményt Szalókiné dr. Kiss Katalin nyitotta meg, majd dr. Bodóczky László, a Kecskeméti olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének elnöke üdvözölte a nevezőket.

A verseny mottója „Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos!”, ami jelzi, hogy az sportnap elsősorban a mozgás öröméről és az egészség ünnepléséről szól, de az első három helyezett korosztályonként és nemenként érmet is kapott. A vetélkedő minden évben nagy népszerűségnek örvend a nyugdíjasok körében, sőt nagy számú szurkoló is elkíséri őket a medencéhez.

A 60 év felettiek között első helyezett lett a nők között Princzné Túri Irén, a férfiak között Terbe Ákos. A 65 év felettieknél Rizinger Lászlóné és Szabó Erzsébet holtversenyben, a férfiaknál pedig Princz-Jankovics Tibor végzett az élen. A 70 év felettiek korcsoportjában Marincsák Ferencné és dr. Fonyódi Lajos lett első. A 75 év felettiek között Orosz Irén és Vujovich Zoltán, míg a 80 év felettieknél dr. Sz. Tóth Gergelyné és Vass Károly nyakába került aranyérem. Idén a legidősebb résztvevő 86 éves volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában