Kosárlabda

2019.11.19. 19:29

A megyei együttesek két sikernek örülhettek

A férfi kosárlabda NB I./B Piros csoportjának legutóbbi fordulójában Baja férficsapata kikapott, a Kecskemété győzött. A hölgyek mezőnyében ez épp fordítva történt.

Borbély Károly

A bajai Milos Vukicsevics (feketében) próbál labdát szerezni a Budafok ellen

Forrás: hunbasket.hu

Fotó: Picasa

A férfi NB I./B-bajnokság legutóbbi fordulójában a Baja a Budafok vendégeként szenvedett vereséget, míg a Zöld mezőnyben szereplő KTE-Duna Aszfalt a Vásrhelyi Kosársulit győzte le a Mercedes-Benz Sportakadémián.

Budafok–Bajai Bácska FKE 91–74 (21–17, 26–21, 20–16, 24–20)

Baja: Nagy D. 1, Pongó Martin 11/6, Goldring J. 15/3, Jakab 18, Vukicsevics 10. Csere: Ágfalvi 3/3, Goldring G. 4, Kővágó-Laska 8, Fehér. Edző: Cservék Csaba

– Gyengén védekeztünk, és a támadójátékunkról sem tudok sok jót elmondani. Megérdemelten nyert ma az ellenfél – vélekedett Cservék Csaba.

KTE-Duna Aszfalt–Vásáshelyi Kosársuli 69–65 (20–10, 17–23, 16–9, 16–23)

Kecskemét: Lewis 13/3, Plézer 11, Molnár D. 13/6, Kucsera 20/6, Fülöp 7. Csere: Orgona, Cserkó 5/3, Ivkovics. Edző: Váradi Kornél

– Végig vezettünk a mérkőzésen, bár az utolsó percekben megzavarodtunk, de meg tudtuk tartani az előnyünket. Már több meccsen látható volt, hogy a végjátékban rutinosabban kell játszanunk. Örülök, hogy volt tartásunk, megérdemelten győztünk.Külön pozitívum, hogy Chester Lewis a meccset megelőző nap huszonöt percet játszott az élvonalbeli keretben a DEAC ellen. Ez a klub programjának a célja – mondta Váradi Kornél, a dicsért Lewis pedig így beszélt a Vásárhely elleni találkozóról: – Jól kezdtük a meccset, és örültem, hogy nagy rotációval tudtunk játszani, és a fiatal játékosok is sok percet tölthettek a pályán.

A bajai Milos Vukicsevics (feketében) próbál labdát szerezni a Budafok ellen
Fotó: hunbasket.hu

A női amatőr NB I. Piros csoportjában érvényesült a papírforma és kikapott a KKC a legutóbbi fordulóban, míg a Zöldben szereplő Baja nagyon szoros találkozón tudott nyerni.

Kecskeméti KC–ELTE-BEAC Újbuda 57–64 (16–20, 17–18, 9–16, 15–10)

Kecskemét: Burján L. 12, Schégl 9/3, Fekete 2, Burján B. 12/3, Kálló 4. Csere: Tasi 4, Kiss V. 9/6, Buzánczky 3, Horváth A., Magna 2. Edző: Kónya Levente

– Nagyot küzdöttek a lányok, de sajnos érvényesült a papírforma. Elfáradtunk a harmadik negyedre és nem tudtunk mit kezdeni ellenfelünk fizikális fölényével – értékelt Kónya Levente.

Bajai NKK–DVTK U23 69–66 (18–15, 14–15, 24–18, 13–18)

Baja: Kucsora 21, Hilcz 6/6, Raus 5, Szöllősi 11/6, Pap 11. Csere: Tamás 11, Novotnik 1, Szakony 3, Renkus, Lantos. Edző: Tamás Zoltán

– A két hét szünet után tartottam egy kicsit attól, hogy újra mérkőzéslázba tudom-e hozni a csapatot, de a felkészülési munka minősége picit megnyugtatott és kellőképpen sikerült felkészülni a rangadóra. Számítottunk a nehéz meccsre, és tudtuk, hogy jó védekezéssel és az ellenfél alacsony ponton tartásával van esélyünk nyerni. A tizenhat szerzett labda és az ötvenegy szedett lepattanó bizonyítja, hogy végre jól védekeztünk. Minden negyed kiélezett küzdelmet hozott, és egy percig sem lehetett megnyugodni a mérkőzés alatt. A végjátékban a védekezés-váltásokkal meglehetősen elbizonytalanítottuk a vendégeket, így tudtunk belemenni néhány pontos vezetéssel a hajrába. Az egy-két pontos mérkőzéseken az dönt, hogy melyik csapat tudja jobban tartani a taktikai fegyelmet, valamint egy pici szerencse is kell a győzelemhez. Összességében jobbak voltunk, végig uralni tudtuk a találkozót, ezért mindenképp nagy gratuláció a csapatnak – mondta örömmel Tamás Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában