darts

2019.10.25. 14:24

Följebb léptek a Hírös Hunok

Október 23-án egész nap zajlott az élet a kecskeméti Hírös Hunok Darts Club klubházában, hiszen a Hírös Hunok kettő az egyben, azaz amatőr és open versenyt rendezett népes mezőny, jó negyven nyíldobó részvételével.

Vincze Miklós

A bajnoki döntőn győztes csapat

Fotó: P. N.

A klub játékosai eközben még mindig a frissen learatott babért ünnepelték, hiszen az elmúlt hétvégén rendezték meg Budapesten a nemzeti soft darts csapatbajnokság harmadosztályú rájátszását, azaz a döntőt, amelyet magabiztos játékkal nyertek a kecskemétiek. A Balla Szabolcs, Csorba Zoltán, Kovács Zoltán, Kuthy Ádám, Sándor Péter, Varga Balázs, Vass István összetételű csapat 6–9, 9–3, 9–1 arányban bizonyult jobbnak a budafoki illetőségű EBDE Harrows együttesénél, és így veretlenül nyerte meg az NB III. küzdelmeit.

– Hat csapat indult el a harmadosztályban – kezdte a választ arra a kérdésre Balla Szabolcs csapatkapitány, hogy hogyan bonyolódott le maga az idény. – Az alapszakasz lényegében kitette az egész idei évet. Márciusban kezdődött, és most lett vége. A szövetség a bajnokságot úgy bonyolította, hogy négy fordulóra bontotta az évet, tehát a szezont. Egy-egy csapat minden ellenfelével kétszer találkozott. A győzelemért három, a döntetlenért egy pont járt, és értelemszerűen a szerzett pontok alapján alakult ki a rájátszás végén a tabella, amelynek az élén végeztünk, hiszen ebben a fázisban két döntetlent értünk el, és nyolc győzelmet arattunk. Az alsó szakasz megnyerésével a feljutást egyébként már bebiztosítottuk, a hétvégi viadalon már „csak” a bajnoki címről kellett dönteni.

Arra a kérdésre, hogy milyen reményekkel vágtak neki a sorozatnak, Vass István, az egyik játékos válaszolt. – Hirtelen ötlettől áthatva vágtunk neki a bajnokságnak. A kecskeméti Hírös Hunok Darts Clubnak eddig ugyanis nem volt soft csapata, nem indult semmiféle soft bajnokságban. Az év elején jött az ihlet – Sándor Péter, az egyik legrutinosabb csapattársunk, aki az egyéni soft bajnokságban is képviseli klubunkat –, hogy induljunk el a soft bajnokságban. Mindannyian steel dartsozunk, de havonta egyszer softozni is össze szoktunk jönni. A gondolatot tett követte, összeállt a brigád, beneveztünk, és elindultunk. Azt nem tudtuk, hogy mire számíthatunk, valahol vakrepülés volt ez. Olyan szempontból azért magabiztosak voltunk, hogy tudtuk, a tudásunk megvan ahhoz, hogy leszereplés ebből nem lesz. Az idény vége azt igazolja, hogy nem volt alaptalan a saját magunknak megelőlegezett önbizalom.

– Az NB II. lebonyolítása teljesen ugyanaz, mint az idén a harmadosztályé volt – jelezte Balla Szabolcs, hogy mi várható jövőre. – Ott is hat csapat szerepel, ugyanebben a lebonyolítási rendszerben folyik a küzdelem. Annyi lesz a különbség, hogy kicsit erősebbek lesznek az ellenfelek, így egy kicsivel nehezebb dolgunk lesz.

A bajnoki döntőn győztes csapat
Fotó: P. N.

Vass Istvántól tudtuk meg, hogy nem csak versenyek idején folyik az élet a klubházban. – Negyedévente rendezünk olyan versenyt, amelyen profi dartsosokat is vendégül látunk, viszont minden hónapban rendezünk amatőr versenyeket is azok számára, akik csak hobbiszinten dobálnak akár otthon, akár a barátaikkal valamilyen szórakozóhelyen, és úgy gondolják, hogy szívesen megmérettetnék magukat versenykörülmények között is. Nagyobb versenyeket, amelyeken általában negyven és hatvan körül mozog a létszám, negyedévente bonyolítunk. Ilyen volt az október 23-i viadal is. A klubház hét közben sem árválkodik üresen, kedden és csütörtökön is nyitva van a terem. Ilyenkor nyilvános edzések folynak, amelyekre várjuk a dartsban fejlődni vágyó játékosokat, és amelyeken saját magunk is edzünk, de nem csak úgy bele a vakvilágba, hanem komoly feladatlapok, edzésmunkatervek alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában