cselgáncs

2019.06.22. 09:19

Szigetvári Mercédesz és Szabó Csaba is kerettag

Tizenhét cselgáncsozó képviseli a magyar színeket a szombattól keddig tartó 68. Európa-bajnokságon, amelyet a minszki Európa Játékok keretében rendeznek.

Borbély Károly

Szabó Csaba

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

A válogatottban ott van Szabó Csaba, a Kecskeméti JC és Szigetvári Mercédesz, a Bajai JC dzsúdósa is.

Nagy András sportigazgató az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy két érem a célkitűzés Fehér­oroszországban, ahol 49 ország mintegy négyszáz versenyzője lép tatamira.

„Szakáganként egy éremért utazunk az Eb-re, emellett két pontszerző helynek is örülnénk. Ez a torna az olimpiai kvalifikáció első évének az utolsó állomása, azaz az itt szerzett pontoknak még csak fele számít a világranglistán, de júliusban a budapesti Grand Prix már teljes értékű viadal lesz ebből a szempontból – fogalmazott Nagy András.

A magyar Eb-csapat, férfiak: Szabó Csaba (60 kg), Gorjanácz Zsolt (66 kg), Ungvári Miklós (73 kg), Szabó Frigyes (73 kg), Ungvári Attila (81 kg), Rajkai Róbert (81 kg), Tóth Krisztián (90 kg), Cirjenics Miklós (100 kg), Ohát Zalán (100 kg).

Nők: Csernoviczki Éva (48 kg), Pupp Réka (52 kg), Szabó Katinka (52 kg), Karakas Hedvig (57 kg), Özbas Szofi (63 kg), Salánki Evelin (78 kg), Szigetvári Mercédesz (+78 kg), Kárpáti Emese (+78 kg).

Nyitóképünkön Szabó Csaba

látható (Kecskeméti JC),

képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában