kézilabda

2019.06.17. 12:50

Kiélezett selejtezőt vívtak a Messziben

Válogatott mérkőzésnek adott helyet vasárnap este Kecskemét, a férfi­kézilabda-­Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában ugyanis a már biztosan csoportelső és így Eb-résztvevő magyar válogatott a Messzi István Sportcsarnokban fogadta Olaszországot.

Vincze Miklós

Forrás: shutterstock.com

Nagyszerűnek bizonyult a helyszínválasztás, a két válogatottat ugyanis csurig telt lelátók és hatalmas hangzavar fogadta.

„Sok tekintetben kell javulnia csapatunknak az olaszok elleni meccsen – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően Csoknyai István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – A védekezés stabilitását kötelező megőrizni, és ehhez jó kapusteljesítményt is várok. A lábát fájlaló Balogh kiválása miatt már négy alapemberünket kell pótolni. Így is jó játékot és biztos győzelmet várok, sikeres idényzá­róra számítok.”

Bár a vendégek szereztek vezetést, a kezdés után odaléptek a gázra a magyarok, és a 10. percben már 6–2-t mutatott az eredményjelző. Ezt követően azonban feljöttek az olaszok. Egyenlíteniük azonban nem sikerült, és a Csoknyai-mancsaft a félidő végéig rendre két-három góllal vezetett.

A folytatásban újra szorossá tették Bulzamini vezérletével a meccset a taljánok, 20–20-nál egyenlítettek, majd a 40. percben 22–21-re a vezetést is átvették, sőt, kisvártatva kétgólos előnyre tettek szert. A 48. percre sikerült csak újra egyenlíteni. Ezt követően fej fej mellett haladtak a csapatok, az 55. percben 28–28 állt a táblán. A rendkívül kiélezett hajrában aztán – nem utolsósorban Borbély védéseinek köszönhetően – az utolsó öt percet 4–1-gyel hozta a magyar válogatott, és így ha a vártnál nehezebben is, de végül megnyerte a számára tét nélküli mérkőzést, a lelkes kecskeméti tábor pedig újfent bizonyította, hogy mennyire szeretik a hírös városban a kézilabdát.

Az Európa-bajnokságot 2020. január 10–26-án rendezik három országban, Ausztriában, Norvégiában és Svédországban. Az Eb-re – először a kontinensviadalok történetében – 24 válogatott jut ki. A három rendező és a címvédő Spanyolország mellett a selejtezőből 20-an jutnak ki a kontinenstornára.

Az Európa-bajnokság sorsolását június 28-án tartják meg Bécsben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában