Kecskemét

2019.05.17. 16:23

Versennyel tisztelegtek a jeles évforduló előtt

A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Katedra középiskola tanárai az Ultrabalaton versennyel tisztelegtek a jeles évforduló előtt.

Sebestyén Hajnalka

Az Ultrabalatont váltóban teljesítették a katedrások

Forrás: Petőfi Népe

Az elmúlt hétvégén a KatedRAPID csapata sikeresen teljesítette a 13. Ultrabalaton versenyt. Tizenegy fővel körbefutották a 220,1 kilométert, a 20 éves jubileumi év jegyében egy főre ugyanis 20 kilométer jutott.

A csapat nevében Szerémi Éva Krisztina informatikai tanár örömmel számolt be a nagy futásról.

– A készülés és szervezés már hónapokkal ezelőtt elindult – elevenítette fel a kezdeteket a tanárnő. – Kiderült, szombat hajnalban 4.15-kor lesz a rajtunk. Majd kalkuláltunk a 49 szakasszal, ahol a tagok nevét, meg a tervezett futótempót (perc/km) megadva, és az egyes szakaszokhoz rendelve megkaptuk, melyik váltóponthoz mikor érünk és mikorra várható a beérkezés.Eszerint vasárnap 4.33-kor volt a várható célba érésünk, 24 óra 30 perc alatt teljesítve a Balaton-kört. Mindenki legalább kétszer futott, néhányan háromszor.

A tizenegy futót a következő tanárok és családtagok alkották: Bodnár István Aurél csapatkapitány (testnevelés), Borza Zoltán (informatika), Jauchné Bíró Anita (német), Kun-Sebők Kata (művészet), Mohay Ákos, Mohay Gábor (magyar, angol), Nagy Ferenc (testnevelés), Szabó Tamás, Szerémi Éva Krisztina (informatika), Tokodi Anita (művészet) és Tubak Andrea. A sofőr szerepét Szerémi Nóra Marianna és Szűcsné Szabó Irén iskolatitkár vállalta magára.

Az Ultrabalatont váltóban teljesítették a katedrások
Fotó: Petőfi Népe

– Balatonfüreden volt a versenyközpont és a rajt. Az éjszaka folyamán nem sokat aludtunk. Az első fecskék – Aurél, Tamás, Zoli – 1.30-kor keltek, és 2 órakor már autóban ültek. A többiek is korán keltek, hogy időben odaérjenek a váltópontokhoz. Mindenki odatette magát. A tervezett időnél gyorsabbak voltunk. Ráadásul vasárnap hajnalban, fél egy körül leszakadt az ég, így az utolsó két futónk –Tamás és Aurél – sötétben, fejlámpával, a szakadó esőben, tócsákon keresztül teljesítette a hátralévő 18,2 kilométert. Végül vasárnap 2 óra 17 perckor a KatedRAPID csapata – az utolsó tíz méteren – együtt érkezett be a célba, 21 óra 59 perc és 30 másodperc alatt teljesítve az Ultrabalaton versenyt, több mint két órával gyorsabban a tervezettnél. Az 1500 csapatból a középmezőnyben végeztünk. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy sikerült. Úgy tudjuk, hogy kecskeméti iskola az Ultrabalatont rajtunk kívül még nem teljesítette – mondta büszkén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában