ökölvívás

2019.05.29. 19:32

Top Rank gálán lépett szorítóba Varjú György „Gyurci”

Varjú György „Gyurci„ ott léphetett kötelek közé, ahol korábban Floyd Mayweather, Saul Álvarez, vagy épp Vaszil Lomacsenko. A helvéciai bokszolónak hatalmas élményekben volt része a floridai Top Rank gálán.

Borbély Károly

Varjú György várja az újabb meghívót

Forrás: baon.hu

Fotó: Bús Csaba

Május utolsó hétvégéjén Floridában léphetett ringbe Varjú György „Gyurci„. A helvéciai Varjú Box SE versenyzője Top Rank gálán szerepelt, a Masayuki Ito és Jamel Herring összecsapás felvezető meccsei között jutott neki egy mérkőzés. Ellenfele az amerikai Edgar „Pachanga” Berlanga volt, aki remek mérleggel érkezett az összecsapásra: az utóbbi tizenegy meccsét kiütéssel nyerte.

– Sajnos én sem tudtam megszorongatni, nagyon keményen bokszolt, és bezsebelhette a tizenkettedik K.O.-ját – mondta Varjú György, aki felejthetetlen élményekkel tért haza az USA-ból. – Florida egy álom, ami ott van az felülmúlhatatlan, úgy éreztem magam, mintha egy filmben szerepelnék. Nagy nyomás nehezedett rám, hisz abban a ringben bokszolhattam, ahol korábban Floyd Mayweather, Saul Álvarez, Vaszil Lomacsenko – hogy csak néhányat említsek a hatalmas öklözők közül. Olyan volt, mintha álmodnék.

Varjú György várja az újabb meghívót
Fotó: Bús Csaba / baon.hu

Az álmot szeretné folytatni a helvéciai sportoló, bízik benne, hogy kap még meghívást a tengerentúlra. Ez azonban nagyban függ a menedzserektől.

– Ha jobban szerepeltem volna, akkor biztosan előbb érkezne az újabb meghívó. Ugyanakkor kaptam a biztatást több menedzsertől is, mondták, hogy szeretnének még látni. Azon vagyok, azért edzek, hogy mehessek, de ugyanakkor azt is tudom, az itteni feltételek messze állnak az ottanitól. Velem nem foglalkozik öt szakember, nincs erőnléti edzőm, de mentálhigiénés szakember sem áll mellettem. Megtehetném, hogy kimegyek és keresek egy klubot, de azt nem szeretném. Itt tart a család, a négy éves kislányom, akinek a fejlőedése nagy pillanatairól nem szeretnék lemaradni – tette hozzá Varjú György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában