Kiskunhalas

2019.05.01. 20:56

Díjugrató verseny és lovas színház volt Kiskunhalason

Közel egy évtized után rendeztek újra nemzetközi díjugrató lovasversenyt a városi Hirling József Lovasparkban. A háromnapos programsorozat zárónapja május elsején volt, ahol a versenyszámok mellett színes családi rendezvények várták a látogatókat.

Mester-Horváth Nikolett

A CSI** 42. Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyen közel száz induló volt, a teljes magyar élvonal képviseltette magát. A lovasok minősítő pontokat szerezhettek olimpiára és világkupára. A háromnapos versenyen összesen tizenkilenc számban mérték össze tudásukat a lovasok és lovaik.

Május elsején zajlott a legtöbb nézőt vonzó verseny, a Kiskunhalas Nagydíjáért folyó Grand Prix kör 145 centiméteres akadályokkal nehezített pályán. A huszonegy induló közül végül Rezgő Zoltán lett a győztes K-Waimea nevű lovával. A második helyen Mráz Tamás végzett Cariba Dam nyergében, míg a harmadik helyezett ifj. Máté István lett Chacrinue nevű lovával.

A zárónapon a sport mellett helyet kaptak a családi programok is. A Százszorszépföld Egyesület szervezésében halasi és környékbeli kézművesek munkáit lehetett megtekinteni. A Kiskunhalasi Lovasbandérium lovasai és lovastornászai pedig látványos, zenés bemutatót tartottak. A legnagyobb érdeklődés Pintér Tibornak és az általa nyolc évvel ezelőtt alapított Nemzeti Lovas Színház színészeinek műsorát övezte, akik ízelítőt hoztak a halasi közönségnek a Honfoglalás című rockoperából. A társulat tagjai profi lovasok, akik napi 4-6 órát edzenek az állatokkal, hogy összehangolt előadásaikkal sikert arathassanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában