kerékpár

2019.04.24. 17:13

Két éremmel tértek haza a Kecskeméti ES bringásai

A felnőtt férfi és női, valamint az utánpótlás férfi és női korcsoportok számára kiírt hegyi országúti országos bajnokságot április 20-án rendezték Orfű és a pécsi tévétorony között. Az indulóknak két futamot kellett teljesíteniük, a 4,2 kilométeres egyéni időfutamot, valamint a korosztályonként más hosszúságú tömegrajtos versenyt. A győztes az lett, aki a két számban összességében a legjobb helyezéssel zárt.

Borbély Károly

Az ob-n szereplő kecskemétiek, elöl a két érmes, Csorba Bence (balra) és Radics Milán

Az U15-ös fiúk korcsoportjában a Szeleshát Birtok Kecskeméti ES bringása, Radics Milán diadalmaskodott, aki az időfutamot nyerte, a 15 kilométeres mezőnyversenyben pedig másodikként zárt.

Az U19-es mezőnyben igazi csapatmunkát mutattak be a kecskemétiek. A délelőtti időfutamon kiderült, hogy a negyedik helyezést megszerző Csorba Bencének forog legjobban a lába, ezért csapattársai délután már őt segítették az erejükhöz mérten a 22,2 kilométeres távon. A végig nagyon nyugodtan helyezkedő Csorba a mezőnyversenyben ismét a negyedik lett, ami összetettben a dobogó harmadik fokát jelentette számára. A hírös városiak közül Csenki Csongor a tizedik, Gohér Mihály a huszonharmadik, Zvekán Zsombor a huszonhetedik lett a végső összesítésben.

Az ob-n szereplő kecskemétiek, elöl a két érmes, Csorba Bence (balra) és Radics Milán

Az U23-as fiúk küzdelmében (4,2 és 22,2 kilométer) a Szeleshát Birtok Kecskeméti ES színeiben Kádár-Németh Kristóf indult, ő a hetedik helyen végzett.

– Az idén ez volt az első versenyünk, ahol már az eredmény is igazán számított. Most jól jött ki a lépés, de rengeteg még a tennivaló a június végi országúti bajnokságig. A következő hetekben hazai, szlovákiai és olaszországi versenyeken állhatunk rajthoz – nyilatkozta Sáfár Tamás, a kecskeméti csapat edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában