kézilabda

2019.04.28. 21:50

A kecskeméti fiatalok legyőzték a listavezetőt

A Bács-Kiskun megyei első osztályú kézilabda bajnokságban a 3. helyen álló Euroscale Kecskemét I. az éllovas Kecel csapatát fogadta a bajnokság utolsó előtti fordulójában. A lényegében tét nélküli mérkőzést a hazaiak nyerték.

Vincze Miklós

Gyakorlatilag tét nélküli volt ez a mérkőzés, hiszen az már eldőlt, hogy a május 24-25-én, Kecelen esedékes bajnoki döntőbe mind a Kecel, mind a Kecskemét kiharcolta a helyét, sőt, amennyiben az utolsó fordulóban nem történik csoda valamelyik pályán, akkor mivel tudható, hogy az első a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal elődöntőzik, valószínűsíthető, hogy az első napon a Kecel a Euroscale Kecskemét II-vel, tehát az idősebb kecskeméti garnitúrával, a Euroscale Kecskemét I pedig a Bácsalmással játszik majd a döntőbe jutásért. Ennek ellenére férfias küzdelmet, kemény játékot láthattak a nézők. A vendégek szerezték meg a vezetést, majd 2–2-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, azt követően a hazaiak háromgólos előnyre tettek szert, a 11. percben 6–3-ra vezettek. A Kecel aztán megrázta magát, és négy perc alatt 6–7-re fordított, azonnal időt is kért a hazaiak mestere, Móra Ferenc. Sikerrel, ugyanis ezt követően parádéztak a hazaiak és a félidőre hétgólos vezetésre tettek szert. Ezt az előnyt a második játékrészben már csak csökkenteni tudta a Kecel, amelynek az edzője, Lakatos Tibor a hazai trénerhez hasonlóan igyekezett mindenkinek játéklehetőséget biztosítani.

– Egyik csapat sem tette oda magát maximális erőbedobással, hiszen három hét múlva akár újra találkozhatunk is a keceli négyes döntőben, ettől függetlenül elég színvonalas, jó mérkőzés volt, igaz, sok hibával tarkítva – nyilatkozta a mérkőzést követően Móra Ferenc, a kecskemétiek vezetőedzője. – Az első félidőben komoly előnyre tettünk szert. A második játékrész elején ezt még tudta kozmetikázni a keceli csapat, de a végére azért tetemesnek mondható előnnyel nyertünk. Mindkét csapat pályára küldte az összes játékosát, a játék képe alapján igazságos eredmény született, a hazai pályát kihasználva megérdemelten győztünk.

Lakatos Tibor: – A mérkőzés előtt is mondtam, hogy mivel valójában tét nélküli a találkozó, a legfontosabb az, hogy sérülés nélkül megússza mind a két csapat ezt az összecsapást. Ezt a célt mind a két félnek sikerült teljesítenie. Ugyanakkor kemény és jó mérkőzést vívtunk a kecskemétiekkel. Én próbálgattam a kiegészítő embereimet, és láttam, hogy ők is gyakoroltak egy-két dolgot, tehát azt gondolom, hogy mindkét csapat számára hasznos volt ez a mérkőzés. Győzött az, aki ma jobb, koncentráltabb volt.

Euroscale Kecskemét I.–Kecel 31–26 (16–9)

Kecskemét, 50 néző, vezette: Kapás Krisztián, Palásti László

Hazai gólszerzők: Czeglédi 7, Balogh 5, Vezsenyi 5, Haraszti 5, Jantner 3, Apró 2, Szilágyi 2, Bozsó 1, Mészáros 1.

A keceli gólszerzők: Laki 7, Csúzi 6, Almási 3, Pecznyik 3, Kertész 2, Maszlik 2, Lavati 1, Herczeg 1, Liska 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában