Kecskemét

2019.03.10. 19:19

Univer24, az úszás ünnepe

A hétvégén a Kecskeméti Fürdő versenyuszodája adott otthont az ötödik alkalommal megrendezett Univer24 – Az úszás ünnepe elnevezésű eseménynek. Az úszómaraton startjánál Hosszú Katinka is vízbe ugrott a versenyzőkkel és iskolai csapatokkal.

Sebestyén Hajnalka

Az Univer24-et a kecskeméti Univer Product Zrt. rendezi meg. Az évek óta teltházas úszófesztiválon az idén 2500 gyerek és felnőtt vett részt, és 26 iskola csapata szállt vízbe. Velük együtt rajtoltak azok a sportolók, akik az egynapos úszás szabályai szerint 24 órán keresztül úsztak a medencében. Szombat estétől mellettük legalább hat fős váltócsapatok mérték össze erejüket 12 órás úszásban.

A 24 órás úszást Kálmán Péter nyerte, aki 70,7 kilométert úszott egy nap alatt. A második Szauter Gergő lett 62,6 kilométerrel, míg a harmadik Tamásné Garai Eszter 60,2 kilométerrel, ami az Univer24 új női csúcsa is egyben. A váltóversenyt a LamanTeam csapata nyerte 44,6 kilométerrel, a második helyen a Vasmacskák csapata végzett 44,2 kilométerrel, míg a harmadik a Budapesti Delfinek lettek 42,7 kilométerrel.

Hosszú Katinka sokszoros olimpiai és világbajnok úszó a rendező Univer Product Zrt. partnereként vett részt a rendezvényen. Rajta kívül az esemény díszvendége volt edzője, Petrov Árpád, valamint Risztov Éva olimpiai bajnok, a Magyar Úszó Szövetség Olimpiai Bajnokok Testületének elnöke is.

Az iskolák két kategóriában (nagy és kis létszámú) neveztek Kecskemétről és a környező településekről. Az első három legtöbb úszót indító iskola alapítványa 150 ezer, 100 ezer és 75 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapott, a többi iskola között pedig négyszer 50 ezer forintos támogatást sorsoltak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában