kerékpározás

2019.03.12. 14:00

A Kutyakaparó Csárdához tekernek az ünnepen

Évek óta hagyomány, hogy a Magyar Kerékpárosklub kecskeméti szervezete az évadnyitó túrát március 15-re időzíti. A résztvevők a Petőfi által versben megörökített, Arany János által is látogatott legendás kocséri Kutyakaparó Csárdáig tekernek el.

Hraskó István

A bringások március 15-én 9 órakor indulnak majd a kecskeméti főtérről (gyülekező 8.30-tól a nullkilométerkőnél), és egészen a kocséri Kutyakaparó Csárdáig tekernek, ahol – mint ezt emléktábla is tanúsítja – 1847-ben Petőfi Sándor is időzött, és aztán Kutyakaparó címmel verset is írt róla (igaz, a költő 170 éve nem csinált túl jó reklámot a csárdának, elég, ha csak az első versszakot elolvassuk: “Kivül-belül szomorú csárda ez / A Kutyakaparó, / Éhen-szomjan szokott itt maradni / A jámbor útazó, / Mert eledelt nem kap, és hogyha csak / Rápillant borára, / Megátkozza Nóét, hogy szőlőt is / Vett be a bárkába.”)

A kerékpárosok itt tisztelegnek a márciusi ifjak, a szabadságharc hőseinek emléke előtt. Hazafelé Nagykőrös felé jönnek, épp csak annyira iparkodva, hogy késő délután, még sötétedés előtt visszaérjenek Kecskemétre.

A túra távja 72 kilométer, vezetője: Hársch Ferenc (70 339 70 41). A túra nyílt, ingyenes, bárki számára teljesíthető. Felszerelésként kora tavaszi, kerékpáros ruházat ajánlott, esővédő, hideg élelem és víz, és persze tartalék belső. A szervezők kérik, hogy a résztvevők a fejvédő és fényvisszaverő mellény mellett a kokárdáról se feledkezzenek el.

Ez a kirándulás is része Magyar Kerékpárosklub kecskeméti szervezete túrasorozatának, amelynek végén értékes nyeremények találnak gazdára. Aki a túrasorozat túráiból legalább négyet igazoltan teljesít, részt vesz a nyilvános sorsoláson, amelyen a főnyeremény egy kerékpár. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak a rendszeres túrázók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában