súlyemelés

2019.01.15. 11:28

A szakosztályi rangsorban az élen végzett a KTE

Remekeltek a Kecskeméti TE súlyemelői az elmúlt évben, magasra téve a lécet a 2019-es esztendőre. Sike­rüket jól jelzi, hogy a klub történetében negyedik alkalommal végeztek az élen a szakosztályi rangsorban.

Borbély Károly

A Kecskeméti TE versenyzői keményen készülnek az idei szezonra. A monoton edzésmunkát ünnepélyes eseménnyel színesítették, a hagyományoknak megfelelően ünnepi vacsorán emlékeztek a 2018-as évre.

A megjelenteknek – több mint húsz fő – Bálint Csaba számolt be az eredményekről. A vezetőedző elmondta, hogy a KTE csapata tavaly a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) által közzétett szakosztályi rangsorban az első helyen végzett, a klub történetében negyedik alkalommal. Az abszolút csapatbajnokságban szintén az élen végzett az Árva Cintia, Jung Beáta, ifjabb Nagy Noel, Nagy Dániel, Megyeri Dávid, Kmegy Máté és Vaspöri Gábor alkotta gárda, negyedik alkalommal megvédve címét. A korosztályos ob-kon is vitézkedtek a hírös városiak, hét bajnoki címet, öt ezüst- és három bronzérmet nyertek.

Nemzetközi versenyeken is jeleskedtek a kecskemétiek, közülük kiemelkedik Árva Cintia ifjúsági olimpiai negyedik és az U17-es Európa-bajnoki hatodik helyezése, valamint Kmegy Máté U23-as Európa-bajnoki hatodik helyezése, valamint Jung Beáta sikeres bemutatkozása az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Az Olimpiai Reménységek Versenyén Nagy Dániel is bemutatkozott a válogatott színeiben, csapatban ezüstérmet szerzett.

A Magyar Súlyemelő Szövetség által szervezett MSSZ-kupa-sorozatban a férfiak között Kmegy Máté, a női mezőnyben pedig Árva Cintia bronzérmes lett. A női utánpótlásmezőny első helyezettje címet Árva Cintia érdemelte ki, ami a közel harminc országos csúcsjavításnak köszönhető.

Kmegy Máté
Fotó: Petőfi Népe

Jutott díj Bálint Csabának, az MSSZ edzői rangsorában az első helyen végzett.

A KTE fiatal versenyzői – Szokolai László, Kocsis Bálint, Hajdú Dávid, Bende Kristóf – is jeleskedtek, a korosztályos bajnokságokon értékes helyezéseket szereztek, felkészülésüket Takács Erika irányította.

A kecskeméti lilák masters versenyzői – Kasza Adrienn, Takács Erika, Nagy Noel és Vaspöri Gábor – négy Európa-bajnoki aranyérmet nyertek, valamint a világbajnokságon Kasza Adrienn a dobogó legfelső fokára állhatott, míg Vaspöri Gábor ezüstérmes lett korcsoportjában.

Bálint Csaba kiemelte, hogy fontosak a masters versenyzők eredményei, hiszen példaként szolgálnak a fiatal versenyzők számára, valamint bizonyítják, hogy a súlyemelés egészséges minden életkorban.

Az ünnepi vacsorán Herczeg Antal szakosztályvezető elmondta, hogy az elmúlt év eredményei magasra tették a mércét 2019-re, de bízik abban, hogy sikerül megvalósítani a célkitűzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában