röplabda

2018.12.22. 15:59

Ennél csak jobb lehet a tavasz a kalocsai röpiseknek

Felejthető őszi szezont tudhat maga mögött a Kalocsai SE NB II.-es női röplabdacsapata a Közép csoportban.

Mike Szilvia

Forrás: baon.hu

Fotó: Mike Szilvia

Szigeti Anna és tanítványai dobogós álmokat dédelgettek, mégis be kell érniük a tizenkettes tabellán a 9. hellyel. Pedig ígéretesen indult a szezon már azelőtt, hogy a labda pattogni kezdett volna, ugyanis a Közép csoport három legerősebb csapata (Kecskemét, Szeged, Tata) átkerült más csoportba, így a kalocsai gárda dobogóra esélyesnek tűnt. Az esélyt realizálniuk azonban nem sikerült. Ennek több oka van, az egyik az, hogy az edzéseken sem tudott találkozni a teljes csapat, a másik pedig hogy alig volt két olyan bajnoki, amelyen azonos kerettel tudtak kiállni. Valaki mindig hiányzott, sérült vagy beteg volt.

Amilyen nehezen állt össze a keret, olyan nehézkesen indult a szezon is. Rögtön a startnál, az örök rivális Közgáztól kaptak ki 3:1-re, majd a Hercules elleni 2:3-as vereség nemcsak a pontok miatt fájt a KSE-nek, hanem, mert ott játékost is vesztett, akit a mentő szállított kórházba. Az MTK elleni találkozó volt az egyik mélypontja a szezonnak, amelyen csak egy szettben tudtak 20 pontot szerezni. Ezután jött a Pécs, amellyel mindig hosszú meccseket játszik a KSE, ezúttal azonban sima, 3:0-s pécsi győzelem született. A Palota ellen végre elindultak fölfelé, 3:1-es győzelemmel törték meg a nyeretlenségi átkot. Ezt követően bár a listavezető Gödöllő ellen nyerni nem tudtak, de öt játszmára kényszerítették a vendégeket. Az érdi vereség után a lányok 3:0-ra hozták az újonc elleni kötelezőt, hogy a szezonzárón 3:0-s vereséggel hajtsanak fejet a Tatabánya előtt.

– Természetesen nem vagyunk elégedettek az őszi teljesítménnyel – jelentette ki Répási Zoltán, a Kalocsai SE röplabda szakosztályának vezetője. – Elégedettek akkor lennénk, ha a dobogó körül végeztünk volna. Túl bátor kijelentés volt, hogy a 3. hely a cél. A nyitásfogadással nagyon sok problémánk van, de alig tudunk együtt edzeni, hogy ezt (is) gyakoroljuk. Jelenleg a 9. helyen állunk, de a január 19-i folytatásban az NB I.-es gárdáknak már csak az utánpótláscsapatai várnak ránk. Csak a két ünnep között pihenünk, azt leszámítva heti három edzésen igyekszünk összeszedni magunkat. A lányok nagyon akarnak, és képesek is a sikerre, ráadásul bízunk egymásban. A következő szakaszban már csak jobb jöhet – zárta szavait a szakosztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában