Labdarúgás

2018.10.05. 11:56

Újra a bajnoki címre tör az Arany Bácska

Rangadót játszik a hétvégén a női megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban az Arany Bácska.

PN

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Jáger Levente

A tavaly ezüstérmes jánoshalmiak a liga két nem Bács-Kiskun megyei székhelyű csapata egyikével, a Dunaújvárossal találkoznak. A hétvégi rangadó előtt a megye egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező női csapatának az újdonsült edzőjével, a tavasszal még a Jánoshalmi FC-t erősítő Kisa Péterrel beszélgettünk az új szerepköréről, a csapat céljairól.

– Hogy ízlik az edzői munka?

– Nagyon tetszik. Eleinte nem is akartam elvállalni, addig, amíg fociztam, semmiképpen sem, de most, hogy belevágtam, nagyon megtetszett. Örömmel dolgozom a lányokkal, ők is lelkesen, kiváló munkát végeznek, tehát elégedett vagyok.

– Az idén mi a célkitűzés a csapat előtt?

– Nem lehet más, csakis a bajnoki cím megszerzése. Erre kötelez a múltunk is, ráadásul tavaly csak az ezüstérmet sikerült megszereznünk. Azzal persze tisztában vagyunk, hogy ez nem lesz könnyű, hiszen sűrű a mezőny, sűrűbb, mint tavaly volt, igen komolyan erősített a Kiskőrös és a Mórahalom is. Kisebb változások nálunk is voltak, több játékost is felhoztunk az ifiből.

– Mit tudható az ellenfélről? Mi várható a hétvégén?

– A Dunaújváros most került hozzánk át, tehát nem sokat. Az eredményeiből azt látjuk, hogy komoly ellenfélnek ígérkezik. Akárhogy is, vasárnap délelőtt tízkor a hazai közönségünk előtt mindenképpen győzni szeretnénk, ehhez várjuk a szurkolóink segítségét is.

– Kiket emelne ki a csapatból?

– Senkit nem szeretnék kiemelni, mindenkinek a hozzáállásával elégedett vagyok, csapatként működik ez a társaság. Remek kis közösség ez, amelyet nem is csak a meccsek és az edzések kötnek össze, és egyébként bővíteni is szeretnénk, tehát ezúton is bátorítanék bárkit, aki szívesen kipróbálná magát, hogy mi tárt karokkal várjuk. Nem tagadom ugyanis, hogy a nem is túl távoli jövőben szeretnénk megcélozni az NB II.-t. A megyei bajnokságban nyolc plusz egyes csapatok játszanak, az NB II.-ben már viszont tíz plusz egyesek, tehát azért sem ártana a létszámunkat növelni. Ráadásul garantálom, hogy aki hozzánk jön focizni, az nem bánja meg ezt a lépését, hiszen jól megy a sora Jánoshalmán a focista lányoknak.

Fotó: Jáger Levente / Petőfi Népe

Megye I., női

1. DUNAÚJVÁROS 3 2 1 0 14–1 7

2. ARANY BÁCSKA 3 2 1 0 7–1 7

3. MÓRAHALOM 3 1 2 0 5–2 5

4. KISKUNHALAS 2 1 0 1 9–3 3

5. KISKŐRÖS 2 0 2 0 1–1 2

6. LUA-BAJA 2 0 0 2 0–11 0

7. KISKUNMAJSA 3 0 0 3 3–20 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában