Kiskunhalas

2018.10.04. 13:43

Országos tenyészversenyt rendeznek a halasi lovas parkban

Péntektől vasárnapig Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban rendezik meg a XXXV. Tenyészversenyt, a lovak országos díjugrató bajnokságát.

Pozsgai Ákos

Forrás: baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

A nevezés lezárult, ami azt mutatja, hogy Magyarország legjobb díjugratói segítik a 4-5-6 éves és utánpótlás korú lovakat abban, hogy a tenyésztőknek, a felkészítőknek dicsőséget hozzanak. A háromnapos kiskunhalasi verseny ad otthont az Öregfiúk magyar bajnokságának is – közölte Kovács Iván sajtófőnök.

Fotó: Pozsgai Ákos / baon.hu

A lovak országos bajnokságán igazából a tenyésztők mérik fel milyen munkát végeztek az elmúlt években a díjugrató lovak nevelése, felkészítése terén. Ezúttal nem a lovasokat, hanem a lovakat értékelik és díjazzák. A nevezések alapján az első, pénteki versenynapra 174 startot regisztráltak a szervezők. A további versenynapokon történő részvételt már az eredmények függvényében veszik fontolóra a lovasok. A döntőket szombaton délután a 4 éves lovak kezdik.

Az Öregfiúk Bajnokságára is Kiskunhalason kerül sor, eddig tucatnyi szenior korú díjugrató adta le jelentkezését a lovas show-ként is számon tartott eseményre, a veteránok döntője szombaton, koradélután várható. A háromnapos versenyre ingyenes lesz a belépés.

A verseny programja

Október 6-án, szombaton:

12:38 ÖREGFIÚK döntő, versenyszám. időre egyszeri

12:00 4 éves lovak döntő Suti István Emlékverseny, Lovak stílusversenye, visszahívással

Október 7-én, vasárnap:

10:00 4 éves lovak döntő, Rózsahegyi Zoltán Emlékvers.

10:40 6 éves lovak döntő, Dr. Vincze Jenő Emlékverseny

11:20 Utánpótlás ló döntő, Hirling József Emlékverseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában