röplabda

2018.09.28. 11:16

Dobogóra törnének a kalocsai röplabdások

Hétvégén az NB II.-es női röplabda gépezete is beindul. A Kalocsai SE nagy erőkkel vágott a felkészülésbe, céljuk pedig idén a dobogó. Az első pontokat szombaton a Közgáz ellen szerezheti meg a KSE.

Vincze Miklós

Tavaly hamar, már márciusban véget ért a bajnokság, akkor a 4. helyen zárt a Szigeti Anna által vezetett kalocsai hölgykoszorú. Az őszre való felkészülés részét képezte a debreceni Eötvös Kupa, valamint két edzőmeccs a tavalyi csoportbajnok, kecskeméti Röpkével. Az oda- és visszavágót is a megyeszékhelyiek húzták be, de a kalocsaiak mindkétszer szoros szetteket produkáltak, nem adták könnyen magukat. A KSE első ellenfele a Közgáz lesz, akik ellen győzelmet vár a nyitányon Szigeti Anna:

– Mindenképpen szeretnénk győzelemmel indítani – nyilatkozta a játékosedző –, bár a Közgázzal mindig igazi ki-ki meccset játszunk, rendre az aznapi formától függ, hogy ki nyer. Talán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy a Közép csoportból épp az a három csapat távozott, akik előttünk végeztek, vagyis idén biztosan nem ­játszunk a Kecskeméttel, a Tatával és a Szegeddel. Helyükre érkezett a Pécs, a Tatabánya és egy fővárosi csapat. Idén minden erőnkkel a dobogóra koncentrálunk, így ifi korosztályban idén nem indítottunk csapatot. A lányokra a felnőttben van óriási szükség.

A KSE sorsolása

Szept. 29., szombat, 13.00: Közgáz SC–Kalocsai SE, okt. 6., szombat, 16.00: KSE–Hercules, okt. 13., szombat, 17.00: MTK Budapest–KSE, okt. 21., vasárnap, 14.00 PTE-PEAC–KSE, okt. 28., vasárnap, 14.00 KSE–Palota RSC, nov. 4., vasárnap, 13.00 TFSE–KSE, nov. 11., vasárnap, 14.00 KSE–Penta Gödöllő, nov. 18., vasárnap, 15.00 Delta Érd–KSE, nov. 25., vasárnap, 14.00 KSE–Pécs, dec. 2., vasárnap, 15.00: Budaörs–KSE, dec. 8. 16.00 Kalocsai SE–TRSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában