ökölvívás

2018.08.10. 11:28

Világbajnoki aranyért dolgozik Borsos Tamás

Három kecskeméti ökölvívónak az egész nyara kemény munkával telik, hiszen ők hárman már biztosan indulnak a magyar válogatott színeiben az augusztus 21-én kezdődő budapesti ifjúsági ökölvívó-világbajnokságon. Egyikük az 52 kilogrammban versenyző Borsos Tamás.

Vincze Miklós

Borsos Tamás

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vincze Miklós

A 17 éves fiatalember a Kecskeméti Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziumba jár. Részben magántanulóként folytatja a tanulmányait, kénytelen ezt tenni, hiszen rengeteg idejét veszi igénybe a sok edzőtábor és a versenyek, és ezek miatt túl sok hiányzása jönne össze neki az iskolában. Ennek ellenére így is sikerül helytállnia az iskolában, hiszen az idén 4,8-as átlaggal zárt, így aztán ő maga is elégedett a tanulmányi eredményével.

2012 óta bokszol, a Kecskeméti SC-KESI-ben kezdte el az ökölvívást, és azóta is a kecskeméti klubban püföli az edzőpartnereket és a homokzsákokat. Német János volt az első edzője, ő az, aki bevezette a bunyó rejtelmeibe, ma pedig Konkoly István az edzője. A legnagyobb eddigi sikere egy magyar bajnoki cím. Az idén indult első alkalommal Eb-n is, áprilisban, Olaszországban.

– Tamás egyáltalán nem vallott szégyent az első bemutatkozásakor. A sorsolás úgy hozta, hogy egy hazai versenyzővel, Patrick Cappaival szállt ringbe, és derekasan odatette magát – tekintett vissza Borsos Tamás első nagy versenyére az edzője, Konkoly István. – Tapasztalatszerzésre pedig kiváló alkalom volt az az Eb.

Tamás saját elmondása szerint manapság kezd igazán kibontakozni az ökölvívásban, ezt igazolja az is, hogy válogatott kerettag lett.

– Az egész nyaram munkával telik – felelte arra a kérdésre, hogy neki – ahogy megannyi kortársának – jut-e ideje nyaralásra, pihenésre, ha nem is annyi, mint másoknak. – Nyáron is napi két edzésre járunk, szinte egyik edzőtáborból utazunk a másikba, amikor pedig éppen nincs edzőtábor, akkor itthon edzünk. Egyáltalán nem bánom, hogy nem nyaralok, mint a többség, mert meggyőződésem, hogy ez a rengeteg küzdelem meg fogja hozni a gyümölcsét, és a világbajnokságon ez majd visszaköszön.

Borsos Tamás
Fotó: Vincze Miklós / Petőfi Népe

A hajtás éves szinten is majdnem folyamatos, legfeljebb nagyobb versenyek után kapnak néhány hét pihenőt az ifjú bokszolók, akkor van alkalmuk kikapcsolódni, pihenni, relaxálni.

– Meg szeretném nyerni a súlycsoportomat – válaszolta arra a kérdésre, hogy mi a célja a budapesti vb-n. – Világbajnok szeretnék lenni. Ez a cél, nem kevesebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában