ökölvívás

2018.08.04. 07:59

Orbán Adrián a hazai vb-re készül

Orbán Adrián, a Kecskeméti SC-KESI ökölvívója gőzerővel készül az augusztusban, Budapesten esedékes ifjúsági világbajnokságra.

Vincze Miklós

Orbán Adrián

Forrás: Petőfi Népe

A 16 éves Adrián 11 éves kora óta bokszol. Az első hivatalos meccsét 2012. december 21–én vívta Kecskeméten. Ötéves pályafutása során tett egy másfél éves kitérőt a Győri­ Gladiátorhoz, majd visszatért Kecskemétre, ahol Konkoly István az edzője, rajta kívül Asztalos József és Német János keze alatt pallérozódott.

– Nekem már nem újdonság, hogy az egész nyaram munkával telik – felelt arra a kérdésre, hogy nem sajnálja-e, hogy nem nyaral éppen. – Nemrég érkeztünk haza Oroszországból, ott tizenegy napot töltöttünk egy húzós edzőtáborban, hétfő óta pedig újra edzőtáborban vagyunk Győrben, itt is maradunk egészen a vébéig.

Adrián elmondta, hogy éves szinten is legföljebb karácsony táján van egy kis pihenőideje, mert az edzések a versenyidőszakokon kívül is folynak. Az ifjú ökölvívó már négy éve a válogatott keret tagja. – Serdülőként kerültem be, két éven át juniorként is válogatott voltam, most elsőéves ifiként is sikerült magamat beverekednem.

– Elképesztő mennyiségű munkát fektettünk a bunyóba itt, Kecskeméten is és a válogatottnál is – tért át a vb-t illető­ várakozásokra –, úgyhogy szeretnék szép eredményt elérni, egy érmet jó lenne szerezni. Esélyem szerintem van rá. A svédországi versenyen is sikerült több meccset megnyernem. A győri edzőtáborban az ellenfelek jó része is itt van, lesz alkalmam megfigyelni őket, felmérni az esélyeket – zárta szavait a tizenhat éves bokszoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában