frissítve

2018.08.20. 12:36

Nagy csatában osztozkodtak a pontokon

Két pont nélküli gárda találkozott Soltvadkerten a megyei labdarúgó bajnokság első osztályában, a második fordulóban, az első mérkőzését ugyanis mind a vendéglátó Soltvadkert, mind az újonc Szabadszállás elveszítette.

Vincze Miklós

Alig kezdődött el a mérkőzés, már vezettek is a hazaiak. A 3. percben Pekker pörgetett Németh elé, aki jobbról, 15 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 1–0. Próbált nagyobb sebességre kapcsolni a Szállás. A 15. percben Bajusz egy nagy keresztlabdának köszönhetően követően került helyzetbe, balról lőtt, Frittmannról kipattant a labda, de Szarka tisztázott. Négy percre rá Hegedűs hozta helyzetbe egy érintésből a kapunak háttal állva Máruskának, ő nagy lövést eresztett meg a bal alsó irányába, Frittmann bravúrral védett. Egyre határozottabb lett a Szabadszállás mezőnyfölénye, annál váratlanabbnak hatott az újabb hazai gól. A 30. percben Pekkert buktatták a vendégek a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Radics helyezte a kapu bal oldalába, 2–0. Mielőtt összeomlott volna a Szállás, már egyenlített is. A 34. percben Máruska kapott jó indítást a bal oldalon, beadását a zavartalanul felugró Kapus fejelte a bal alsó sarokba, 2–1. Három percre rá Pintyi adott be szögletet, a berobbanó Sztakó pedig az ötösről a hálóba bombázott, 2–2. Az utolsó percekben mindkét kapus bemutatott még egy-egy bravúrt, Frittmann Máruska középről leadott lövését hárította, Németh pedig a soltvadkerti névrokona középről, balról leadott bombáját védte vetődve.

A második játékrészben az első helyzet Radics előtt adódott, de a szállási kapus, Németh mentett. Az 53. percben a újra a vendégek hagytak ki egy ordító helyzetet, Máruska emelt közelről fölé, három percre rá azonban már betaláltak: egy lendületes vendégakció során Hegedűs pörgette a remek ütemben kiugró Máruska elé a labdát, Pandur még egy kicsit belepöckölt, hogy a kilépő védő ne érhesse el, Máruska pedig a kapussal szemben állva a bal alsó sarokba gurított. 2–3. Ezt követően gyre nagyobb erőket mozgósított a Soltvadkert az egyenlítés érdekében. A 65. percben Radics ívelt be balról, Németh olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy az a saját kapujának a jobb sarka irányába tartott, a szállási portás azonban a testi épségét sem kímélve vetődött utána, és sikerült szögletre tisztáznia. Kellett is utána ápolni. A 69. percben már jó ideje pattogott ide-oda a labda a vendégek 16-osa előtt, végül Radics küldte a labdát a bal alsóba, 3–3. A 71. percben még a csereként beállt fiatal Lévainak akadt egy helyzete, ám a kifutó kapus fölött a bal sarok mellé emelt. Az utolsó negyedórára majd szétszakadt a pálya, akadtak helyzetek itt is, ott is, ám az eredmény már nem változott. Nagyot küzdött a hőségben a két csapat, egyik sem érdemelt volna vereséget.

Soltvadkerti TE–Szabadszállási SE 3–3 (2–2)

Soltvadkert, 200 néző, v: Béleczki László (id. Péter-Szabó Ottó, Baranyi Ádám)

STE: Frittmann – Szarka, Radics, Palakovics (Lévai 62.), Márki, Németh, Pekker (Burszki 62.), Vargacz, Fejes (Frei 46.), Rózsa, Szalai. Edző: Ugrai Imre

Szabadszállás: Németh – Berényi, Pandur, Sztakó, Pintyi, Bajusz, Hegedűs, Máruska, Kapus, Kanizsai (Dézsi 85.), Kiss Sz. Edző: Buzási Balázs

Gól: Németh 3. Radics 30., 69., illetve Kapus 31., Sztakó 34., Máruska 56. perc.

Sárga: Vargacz 36., illetve Sztakó 88., Máruska 90. perc.

Ifi: 11. hó 11-én játsszák.

Ugrai Imre: –Sok gólos, jó iramú mérkőzésen közelebb álltunk a győzelemhez. A helyzeteinket kihagytuk, de le a kalappal a csapat előtt. A faitalok biztató játéka alapján kijelenthetem: ez az az út, ami járható.

Buzási Balázs: – Két ellentétes félidőt láttunk. Az elején bealudtunk, az ellenfél megérdemelten vezetett. Aztán talpra álltunk, megfordítottuk az állást. Nem játszottunk jól, talsán nem érdemeltünk győzelmet, mégis úgy érzem, hogy pontokat veszítettünk a mai mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában