futás

2018.08.06. 09:45

Méltóvá vált a nevéhez a Perzselő futás

A Domb-futás 4. állomására augusztus első hétvégéjén került sor. A nevéhez méltóan valóban perzselő lett a futás, ez azonban az előzőleg egész hétre kiadott hőségriadó fényében nem volt meglepetés.

Vincze Miklós

A nagy hőség tehát rányomta bélyegét a versenyre, régen adták már ilyen sokan fel a versenyt azelőtt, hogy a célba érkeztek volna, és sokan voltak, akiket a nagy meleg már eleve elriasztott az elindulástól. Ennek ellenére így is közel százan érkeztek Kecskemétről és a környező településekről is (Ballószögről, Nagykőrösről, sőt Szegedről, Vecsésről is. A legifjabb (Sóber Adél Eszter) és a legidősebb (Varga Albert) induló között 67 év korkülönbség volt.

A verseny a hagyományoknak megfelelően az ovisok futamával kezdődött, amelyet a kisiskolások versenye követett. 10 órakor indult mindenki más: a felsősök, a kocogók, a 7 kilométeres versenytávot futók és a 10,6 kilométeres sprinterek.

A hivatalos versenytáv abszolút győztesei:

Nők: 1. Menczel Mónika, 2. Csorba Mária, 3. Minda Andrea, férfiak: 1. Galamb Csaba, 2. Palkovits István, Szabó Milán.

De mindenki győztesnek érezhette magát, aki ebben a rekkenő hőségben lefutotta a választott távot.

A Iustitia egyesület következő rendezvénye a szeptember 23-án sorra kerülő Hírös félmaraton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában