atlétika

2018.08.22. 14:25

Grosán Pál hat aranyat és négy ezüstöt nyert az Eb-n

A csehországi Lovosice, az Elba-parti kisváros örökre emlékezetes marad Grosán Pál részére, aki az eddigi legsikeresebb Európa-bajnoki szereplését teljesítette az atlétikai szenior LSW Specialsport bajnokságon.

Borbély Károly

Tíz versenyszámban indulva a háromnapos megmérettetésen hat Európa-bajnoki arany- és négy ezüstéremmel zárta a küzdelmeket. A történelmi nehézsúlyvetésben sikerrel védte meg Európa-bajnoki címét, amelyet két éve a németországi Jüterborgban szerzett. A kalapácsvető három próbában imponáló nagy fölénnyel nyert.

Európa-bajnoki aranyérmes versenyszámai: nyeles labdavetés, történelmi nehézsúlyvetés (25,4 kg), egykezes láncos súlyvetés (3 kg), igmándi merevnyelű kalapács (5 kg), kalapácsvető három próba (3–5–7 kg), atlétikai három próba.

Az ezüstérmes versenyszámai: súlylökő ötpróba (3–4–5–6–7,25 kg), golyóvető három próba (2–2,5–3 kg) diszkoszszerűen, golyóhajító három próba (1–1,5–2 kg) gerelyszerűen, atlétikai két próba.

A kecskeméti sportolónak a három nap során több mint száz kísérletet kellett elvégezni a bemelegítő dobásokkal együtt. Grosán Pál az eddigi legsikeresebb szereplésével búcsúzott a 75 évesek korcsoportjától, mert 2019-ben már a 80 éves korosztályban versenyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában