Labdarúgás

2018.07.30. 11:35

Európa-kupa-döntő helyszíne Kecskemét

Hétfő este megnyitóünnepséggel rajtol el Kecskeméten a 18. Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa döntője.

Vincze Miklós

Egy héten át kergetik majd a labdát a Műkertvárosi Sportcentrumban

Forrás: Petőfi Népe

Gyermekotthonokban, állami gondoskodásban élő, csaknem háromszáz fiatal sportoló érkezik Kecskemétre a döntőre, ami július 30. és augusztus 3. között kerül lebonyolításra a Magyar Labdarúgó-szövetség, illetve az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány közös szervezésében.

A tornára az idén tizenöt európai országból összesen tizenkilenc csapat érkezik. A részt vevő országok között van Németország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Macedónia, Bulgária, Lettország, Ausztria, Hollandia és Magyarország.

– Az idei Európa-kupát nem sokkal az oroszországi labdarúgó-világbajnokság után rendezzük meg, és igyekszünk Kecskeméten kicsiben ­hasonló hangulatot és élményt nyújtani a gyerekeknek, mint egy nagy, nemzetközi sporteseményen – jelentette ki Radics Kálmán, a rendezvényt szervező és lebonyolító Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány elnöke.

Egy héten át kergetik majd a labdát a Műkertvárosi Sportcentrumban
Fotó: Petőfi Népe

– A program keretében egyrészt biztosítjuk a gyermekotthonokban élők számára a futballozás lehetőségét, a regionális tornákon túl pedig fesztiválon, nyári táborban és nemzetközi eseményeken vehetnek részt a fiatalok – ezt már Petrika Ibolya, az MLSZ Grassroots program koordinátora és a szociális programok vezetője nyilatkozta. – A két évvel ezelőtti rendezvény végén úgy gondoltuk mi, a szervezők, hogy változtatunk, újítunk az Európa-kupa-döntő lebonyolítási módján. Az idén már két korosztályban rendezzük meg a tornát, a 16 év alattiak és a 16 év felettiek részére. A kicsik hússzor negyven méteres pályán játszanak, a nagyok viszont kereszt­pályán.

A nyitóünnepséget ma tartják Kecskemét főterén, a ceremónia este hétkor kezdődik, az ügyet támogató Zoltán ­Erika koncertjével. 20 óra 30-kor megkezdődik a hivatalos megnyitó. A döntőt az idén is a hetvenszeres válogatott Nyilasi Tibor nyitja meg, a torna nagykövete az idén is Laczkó Zsolt, huszonkétszeres válogatott labdarúgó. A mérkőzéseket a Kecskeméti Műkertvárosi Sportcentrumban vívják, a rendezvény augusztus 3-án, pénteken búcsúzik az eredményhirdetéssel és a záróünnepséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában