fogathajtás

2018.06.02. 14:17

Díjhajtással indult a mélykúti verseny

Ismét nemzetközi fogathajtó versenynek és magyar derbynek ad otthont Mélykút. A tavalyi első nemzetközi verseny pozitív tapasztalatokkal zárult, ezért az idén május 31. és június 3. között ismét nemzetközi viadalt rendez a Mélykúti Lovasegyesület. A megmérettetésen öt ország hetvennégy fogata versenyez.

Borbély Károly

Az egyes fogatok mezőnyében Hötsch Dávid bizonyult a legjobbnak

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vida-Szűcs István

Május 31-én, csütörtökön meg­kezdődött a II. Nemzetközi Fogathajtó Verseny és 55. Magyar Derby Mélykúton. A megmérettetés a díjhajtással kezdődött az egyes- és a kettesfogat-hajtók mezőnyében. Előbbiben az osztrák színekben versenyző Hötsch David bizonyult a legjobbnak, míg utóbbiban (a B kategóriás mezőnyben) ifj. Farkas Zsolt hajtott a legjobban. Farkas az első B kategóriás versenyén mutatkozott be sikerrel. A második helyen Dani Marcell Balázs, a harmadikon Cseh László végzett.

Az egyes fogatok mezőnyében Hötsch Dávid bizonyult a legjobbnak
Fotó: Vida-Szűcs István / Petőfi Népe

A póni kettesfogat-hajtók mezőnyében a magyar Balla Evelin teljesítette a versenyszámot. A gyermek póni egyesfogat-hajtóknál Juhász Péter, a junioroknál Majoros Anna bizonyult a legjobbnak. A póni kettesfogat-hajtóknál Aszódi Richárd, a póni egyes fiatal hajtóknál Palkovics Dávid, a fiatal egyesfogat-hajtóknál Margitai Máté nyert a mélykúti viadalon.

Szombaton maratonhajtás, vasárnap akadályhajtás lesz a versenyprogramban Mélykúton, amely a magyar és a Bács-Kiskun megyei fogathajtás egyik bölcsője. Korábban innen indult Abonyi Imre és Muity Ferenc fogathajtó pályafutása is. Utóbbi csapatvilágbajnoki aranyérmes, egyéni világbajnoki és Európa-­bajnoki bronzérmes volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában