Kecskemét

2018.04.03. 11:30

Negyedik alkalommal is Futni-kék! Kecskeméten

Az idén 20 esztendős Autista Gyermekekért Egyesület immár negyedik alkalommal szervezi meg a Futni-kék! elnevezésű programját Kecskeméten.

baon.hu

Mivel idén az Autizmus Világnapja egyben húsvéthétfő is volt, a Futni-kék! elnevezésű belvárosi együtt futást 2018. április 7-én, szombaton tartják. A futókon kívül azokat is várják, akik csak egy jókedvű délutánt szeretnének eltölteni.

Délután 4 órától zenés toborzó várja az érdeklődőket a kecskeméti városháza előtti téren. A futás 5 órakor kezdődik. A futók a Kossuth tértől a Vasútkertig futnak majd el, onnan pedig visszakanyarodnak a Kossuth térre. A futásra regisztrálók idén is kék fejpántot kapnak ajándékba.

A szervezők ebben az évben is csatlakoztak az Autizmus Világnapjá​n, április 2-án a „Light It Up Blue!” („Ragyogjon kékben!”) nemzetközi kampányához, melynek keretében – a világ emblematikus épületeinek sorában – a kecskeméti Városháza épületét világították meg sötétedéstől az autizmust jelképező kék fénnyel, amit este 9 óráig csodálhattak meg a belvárosban sétálók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában