ökölvívás

2018.04.04. 12:51

Jól szerepeltek a magyar lányok az Eb-n

Három éremmel térhetett haza a magyar küldöttség női ökölvívószakága a romániai Targu Jiuban (Zsilvásárhely) rendezett U22-es ökölvívó-Eb-ről, ugyanis meg­szerezte az első aranyérmét.

Vincze Miklós

Húsvétvasárnap Juhász Adrienn (+81 kg) telt ház előtt verte a hazaiak biztatását és szurkolását élvező román Alina Gabrie Enét. A magyar hölgyek a legfényesebb medálon kívül még két bronzérmet is szereztek, Tar Flóra (57 kg) és a Helvéciai Varjú Box SE öklözője, Viglási Alexandra (51 kg). A negyeddöntőben Viglási lengyel vetélytársat kapott Krysztoforska Angelika személyében. A taktikai utasításokat betartva rendkívül jó bunyóval megnyerte a mérkőzést. Következő ellenfele az elődöntőben a francia Romane Moulai volt. A szövetségi kapitány, Kovács Mária szerint Szandra az utóbbi években a legjobb formáját nyújtotta a francia lány ellen. Felszabadult, összeszedett volt, fejben is száz százalékig ott volt, és bár mind Alexandra, mind Kovács Mária úgy érezte, hogy egy hajszállal jobb volt a franciák versenyzője, a helvéciai Szandra mindent kiadott magából.

Kovács Mária a verseny után azt is kifejtette, hogy Viglási teljesítményét látva nincs semmi ok a búslakodásra, hiszen nyilvánvaló, hogy ígéretes jövő áll a helvéciai hölgy előtt.

– A fiúk teljesítménye sajnos annál gyengébbre sikerült – értékelte röviden a férfi versenyzők teljesítményét Varjú György. – Magyar srác még a legjobb nyolcba sem került be, ami rettentően aggasztó a 2020-as olimpia előtt, mert a mostani teljesítmény alapján kétséges, hogy kijut-e egyáltalán valaki az olimpiára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában