Az Év Sportolója Gála 2017

2018.01.11. 22:18

Hosszú Katinka lett az év női sportolója

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által szervezett M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2017-es szavazásának eredményeit csütörtökön este hirdették ki a Nemzeti Színházban. Hosszú Katinka hatodik alkalommal nyerte el az év női sportolója díjat.

Maksa Balázs

A háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok magyar úszónő, Hosszú Katinka lett a 2017-es év női sportolója. A világklasszis sportoló Baján kezdte tanulmányait és 2012-ig a Bajai Spartacus SC színeiben versenyzett. 2016-ban megkapta Baja város díszpolgári címét. Az év női sportolója lett 2009-ben, 2013-ban, 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban is. A 2017-es díjat Szeles Mónika és Szöllősi György adta át. Katinka a gálán kapta meg az európai sportújságírók által megszavazott év sportolója díjat is.

„Nagyon izgultam hogy én nyerjek, mert nagyon nagy megtiszteltetés Szeles Mónika kezét megrázni. Tényleg alig jutok szavakhoz! Köszönöm szépen a sportújságíróknak, hogy hatodszor választottak meg. Örülök, hogy még nem untak meg. Köszönöm szépen Magyarországnak a tavalyi évet. A világbajnokság itthon: életem legszebb pillanatai voltak és lesznek ezek. Pályafutásom csúcsa volt, soha nem fogom elfelejteni. Szeretném megköszöni a családomnak az állandó támogatást. Nagypapámnak, hogy megtanított úszni. Shane-nek, hogy mindig kihozza belőlem a maximumot. Köszönöm szépen még egyszer!” – mondta köszönőbeszédében Hosszú Katinka.

Hosszú Katinka átveszi a díjat a kilencszeres Grand Slam-győztes Szeles Mónikától MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

„Az úszónő 2017-ben is parádézott. A hazai rendezésű vizes világbajnokságon a Duna Arénában mindkét magyar aranynál neki szólt a Himnusz, és a 200, valamint a 400 vegyes mellé behúzta a 200 hát ezüst- és a 200 pillangó bronzérmét is. Ráadásképpen a decemberi koppenhágai rövid pályás Eb-ről hat aranyéremmel tért haza. Teljesítményét a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) is elismerte, amely 2017 második legjobb női sportolójának választotta meg a világon az amerikai teniszcsillag, Serena Williams mögött” – olvasható a Nemzeti Sport korábbi cikkében.

Az év női sportolója:

1. Hosszú Katinka (úszó) 1086 pont

2. Babos Tímea (teniszező) 480

3. Márton Anita (atléta) 448

Boronkay Péter az év fogyatékos férfi sportolója kategóriában második lett

A kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok magyar paratriatlonista, Boronkay Péter az év fogyatékos férfi sportolója kategóriában második lett. A kecskeméti születésű sportoló 6-7 éves korában kezdett el úszni, majd áttért a vízilabdára, végül mégis az úszásnál maradt. 2004-től foglalkozik triatlonnal, gyakorta együtt készül és versenyez ép sporttársaival.

Boronkay Péter

Az év fogyatékos férfi sportolója:

1. Osváth Richárd (kerekesszékes vívó) 611 pont

2. Boronkay Péter (triatlonozó) 532

3. Velkey Ádám (szervátültetett, atléta) 347

Nyitókép: Nemzeti Sport, Török Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában