Rendezvény

2024.04.12. 11:08

A költészet napját ünnepelték a szalkszentmártoni diákok – galériával

Nagy László verseire épülő szertartás-játékkal ünnepelte idén a költészet napját a Szalkszentmártoni Petőfi Sándor Általános Iskola. Az intézményben évek óta hagyomány, hogy ezen a napon dramatikus együttlét kereteit kínálják a virtuális világ lakóinak.

Gulyás Sándor

Hetek óta tartottak az előkészületek. A Ki viszi át a szerelmet a túlsó partra? verszárlat szimbólum értékét kibővítve minden tanuló egy fehér gömbre ráírta saját értéktelített szavát: barátság, megértés, család, harmónia. 

költészet napja, gyerekek költészet
Szertartás-játékkal ünnepelték meg a költészet napját a Szalkszentmártonban
Fotó: Szalkszentmártoni Petőfi Sándor Általános Iskola

A sportudvar hétköznapi terét átértelmezte a fekete, illetve kék leplekkel letakart kapuk, és  a középre tett virágcsokrok látványa. Ezeket megkerülve kellett átvinni, „átmenteni  a „túlsó partra” romlástól veszélyeztetett szavainkat. Ott a Táncbeli táncszók együtt kiáltásával gyűjtötték az erőt a közös versmondáshoz: „S dúlt hiteknek kicsoda állít káromkodásból katedrálist?„ 

Az udvari lejtő adottságát kihasználva megépült a diákkatedrális, hogy az országosan ismert Nagy Versmondás mintájára, 170 torokból zendüljön fel a világrendért aggódó halhatatlan kérdéssor: „Létem, ha végleg lemerült ... ki viszi át?” – tájékoztatta a baon.hu-t Törökné Novadovszki Nelli, a  Szalkszentmártoni Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!