Kiállítás

2023.12.04. 17:47

Amatőr művészek alkotásaiból nyílt tárlat Majsán – galériával, videóval

Vasárnap nyílt meg a Konecsni György Művelődési Központban Darabos Ildikó Anikó festő és Kurucz Erzsébet fotós közös kiállítása. A tárlatnyitón az alkotásokat Farkas Marianna ajánlotta a közönség figyelmébe.

Tapodi Kálmán

Darabos Ildikó Anikó festő és Kurucz Erzsébet fotós műveit láthatta a közönség

Fotó: Tapodi Kálmán

Mint elhangzott: Darabos Ildikó Anikót már kiskorától vonzotta a festészet, különösen édesapja alkotásai, aki rengeteget festett. Az amatőr festő, akinek kedvence a tájképfestészet, azt vallja, hogy számára a festészet egyfajta csendes kommunikáció, ami néző és az alkotó között jön létre. Tagja a majsai Fészek Színjátszó Egyesületnek és énekesként is vállal fellépéseket. 

Kurucz Erzsébet fotóin is a természet szépségei dominálnak az Ahogy én látom című tárlaton. A fotós életében a Tisza-part és Tiszaalpár is fontos szerepet töltött be, ahol gyermekkorát töltötte nagymamájánál. A Pro Urbe-díjas alkotó sok mindennel foglalkozott élete során: volt titkárnő, majd kereskedő. Közben aktívan tevékenykedett helyi egyesületekben, tagja volt az amatőr színjátszó csoportnak és színdarabokat is rendezett. 

– „A fotózáson keresztül szeretném megmutatni, hogy én mit látok szépnek és érdekesnek, ami fel sem tűnik másnak” – fogalmazott Kurucz Erzsébet, aki helyi természetbarát klubnak is tagja. 

A kiállítás megnyitóján fellépett a klub nemrégiben megalakult Örökzöldek énekcsapata, akik ünnepváró dalokkal szórakoztatták a közönséget.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!