Kodály Iskola

2023.11.20. 21:27

Művésztanárok adtak koncertet a kecskeméti nyugdíjasoknak – galériával, videóval

Régi hagyomány már, hogy az Egy iskola-egy klub mozgalom keretében évente két alkalommal hangversenyt adnak a Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége nyugdíjasainak a Kodály Iskola művésztanárai.

Horváth Péter

Művésztanárok koncerteztek

Fotó: Horváth Péter

Az őszi koncertet hétfő este tartották. Gerhát László zongoraművész felvezetőjében kifejtette, hogy eddig minden koncerten egy vezérfonalra fűzték fel az előadott darabokat. Akár úgy, hogy egy vagy több zeneszerző születésének vagy halálának évfordulója volt, vagy az előadott zeneművek közötti kapcsolat teremtette meg a koncepciót, illetve egy adott nemzet zenéiből válogattak. 

A mostani kivétel volt e szabály alól, de jeles alkalom mégis adódott, ugyanis két ünnepeltet köszöntöttek a koncerttel: a Nemesszeghy Márta terem 40 éve épített orgonáját, és az iskola közelmúltban felújított Steinway zongoráját. Az ünnepeltek természetesen az est jeles szereplői voltak. 

Pavlovits Dávid: Szegény legény című népdalfeldolgozását és Manuel de Falla Danza del Molinero című darabját Barna Bianka és Bozsóki Gergely csodás páros játékban adta elő.

Ezután a felújított Steinway gyönyörű hangja örvendeztette meg a közönséget, Haydn: F-dúr Divertimento „A mester és tanítványa” Papp Rita és Gerhát László négykezesében szólalt meg.

Ezt követte Saint-Saëns: Szonáta fagottra és zongorára című darabja, amit Somogyi Zoltán fagotton, Seres József zongorán adott elő.

Luigi Morleo Art No War 3 Palotás Gábor marimba előadásában hangzott el.

Robert Schumann Fantasiestücke Op.73. Balog-Pulius Emese fuvola-, és Gerhát László zongorajátékában csendült fel.

Végezetül a másik ünnepelt búcsúzott, Louis Vierne Esthajnalcsillag és Westminsteri harangok című darabját Révész László játszotta orgonán. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában