Díjátadás

2023.09.08. 22:06

Elismerések átadásával kezdődtek a szüreti napok Ballószögön – galériával

Ballószög első bölcsődéjének átadása után nem sokkal vette kezdetét a Ballószögi Szüreti Napok. A babakocsis, kismotoros felvonulás után a műsor keretében adták át az idei nagyközségi díjakat.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

A szüreti napok nyitányaként az óvodások táncoltak, majd az erdélyi testvérvárosból a Mikóújfalusi Fúvósok játszották el a magyar és a székely Himnuszt. 

Somogyi Lajos, Ballószög polgármester köszöntőjében kiemelte: „jó csapatnak jó szerencséje van, ahogyan egy rokona megjegyezte. Így vannak ezzel ők is. Ezúttal is jó idő párosult a kiváló programhoz. A település múltját szőlőhöz való kapcsolódásukat megidézve, kitért a jelenre is. Összegezte az idei beruházásaikat. Tavasszal átadták az iskola új ebédlőjét és tálalókonyháját, a Határ úti buszöblöt, a Dózsa György úti forgalomcsillapító csomópontot, nyárra elkészült a sportcentrum új pályája. Jelenleg is tart az önerőből készülő iskolai parkoló. A végéhez közeledik az ipari park kialakítása, ahol a szennyvízelvezetést is megoldották. Kecskeméttel közös ívóvíz-rekonstrukció keretében megtörténik az ívóvíz-gerinc cseréje a református templomtól a buszmegállóig. Folyamatban van a Határút aszfaltozása a Levendula köztől Helvéciáig. Erre a beruházásra 300 millió forintot nyertek. Várhatóan novemberre elkészül.

Végül megjegyezte: a ballószögiek igazi közösséget alkotnak, de csak ők maguk tudnak tenni a közösség fejlődéséért és tesznek is, melyben oroszlánrészt vállal Nagy Gabriella művelődésszervező.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő beszédét a magyar és a székely Himnusz történetével kezdte. Mindkettő a magyar nép küzdelméről szól. Hozzátette: 33 évvel ezelőtt a rendszerváltás után sokan úgy gondolták, a szenvedéseknek vége lesz, de az idő azt mutatja, ez nem így van. Mindig jönnek újabb kihívások, de a magyarok kitartanak. 

Ezt követően Somogyi Lajos polgármester és Máténé Nyúl Éva átadták az idei nagyközségi díjakat. 

A néptánc, népzene ápolásáért, a népi hagyományok területén kifejtett, magas színvonalú kulturális tevékenységéért a Ballószögi Kincsecskék néptánccsoport részére Ballószög Nagyközségért Kitüntetést adományozták. 

Bende Józsefné Katika az Őszirózsa Nyugdíjas Klub elnöke a szépkorúak mozgatórugója, nagyon agilis, magával ragadó személyiség. A település kulturális életében kifejtett közösségi tevékenységéért Ballószög Nagyközségért Kitüntetést vehette át.

A Szegedi család élete szorosan összefonódik Ballószög életével. Mezőgazdasággal foglalkozó, szorgalmas emberek voltak mindig. A település érdekében hosszú évek óta kifejtett közösségi tevékenységükért a Ballószög Nagyközségért Kitüntetést adományozták.

Papp Ildikó a közszolgálati jogviszonya során végzett odaadó munkája, magas szintű hivatásszeretete, szorgalma és kiemelkedő szakmai felkészültsége alapján Ballószög Nagyközség Szolgálatáért kitüntetést kapta. 

Rózsa Mihályné Katikának a Ballószögi Könyvtárban végzett odaadó munkája, magas szintű hivatásszeretete, szorgalma alapján szintén a Ballószög Nagyközség Szolgálatáért kitüntetést adományozták. 

Begidsán Szabina az Év pedagógusaként, Almási István pedig sportélet felvirágoztatásért kapta meg a Ballószög Nagyközség Szolgálatáért kitüntetést. 

A Ballószögi Szüreti Napok szombaton folytatódik sokszínű kulturális programkavalkáddal, melynek keretében helyet adnak a kecskeméti Mathiász János Borrend avatási ceremóniájának is. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!