Átadási ünnepség

2023.09.08. 19:43

Megépült a ballószögi bölcsőde: 12 új munkahelyet teremtettek – galériával

Péntek délután átadták Ballószögön a Kiscsillag Bölcsődét. A 28 gyermek nevelésére alkalmas két csoportszobás új intézményben főzőkonyhát is kialakítottak.

Sebestyén Hajnalka

Péntek délután átadták Ballószögön a Kiscsillag Bölcsődét

Fotó: Bús Csaba

A nagyközség központjában felépült bölcsőde régi álma volt a településen élőknek. Az átadási ünnepséget a helyi óvodások tánca nyitotta meg. Somogyi Lajos polgármester elmondta: az épületre az önkormányzat 339 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, melyhez 76 millió forint önrészt tett hozzá. 

Az épületben két csoportszoba kapott helyet, valamint egy-egy öltöző, gyermekmosdó és irodák. Ezen felül a kormány egyedi döntése alapján, a belügyminisztériumi pályázaton további 100 millió forintot kaptak, melynek jóvoltából az étkeztetés is helyben megoldottá vált, az épületben főzőkonyhát is alakítottak ki, kiszolgálóhelyiségekkel. A bölcsődében 12 munkahelyet teremtettek.

Az ünnepségen dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár gratulált az új bölcsődéhez, mely a közös együttgondolkodás, a közös összefogás eredménye. Kiemelte: 2010 óta a kormány célja a vidéken élők, gyermekeket nevelők segítése, ennek érdekében segíti a települési fejlesztések megvalósulását. Mindezt ez a bölcsőde is mutatja. 

A vármegye részéről Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta: az elmúlt öt évben több mint 800 hasonló projekt jöhetett létre, köztük számos bölcsőde. Amely településen kérték a bölcsőde megépítését, ott mindenhol felépülhetett a TOP pályázatok jóvoltából. Ballószög dinamikusan fejlődő település, nő a lakosság szám, biztos benne, hogy bár ez az első bölcsőde, de további férőhelyekre lesz szükség. 

Az ünnepségen részt vett dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, és több környékbeli település polgármestere. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!