Zene

2023.03.24. 14:27

Kecskemét egyházi óvodáinak szerveztek énektalálkozót – galériával

A Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda második alkalommal rendezett a város egyházi óvodáinak részvételével énektalálkozót pénteken. A jó hangulatú délelőttön a gyerekek megcsillogtatták énektudásukat: bemutatták az óvodáikban megismert zsoltárokat, dicséreteket.

Lizik-Varga Katalin

A találkozón tizenöt nagy- és középső csoportos gyermek énekelt

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A rendezvényen háromtagú szakmai zsűri értékelte a hallottakat: Gerhátné Papp Rita, a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanára, Nemes Dóra, az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese és Czencz Anikó, a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda óvodapedagógusa, a zenei tehetséggondozó műhely vezetője.

Czencz Anikó segítségével a gyermekek a találkozó kezdetén légzőgyakorlatokkal és beénekléssel készítették fel hangszálaikat az éneklésre. Örömmel hallgatták Varga Katica előadóművész és egyben édesanya énekeit, gitárjátékát is.

A találkozón tizenöt nagy- és középső csoportos gyermek énekelt izgatottan, de mégis nagy örömmel, mely után finom falatokkal vendégelték meg őket.

A vendégváró finomságok után a zsűri értékelte az elhangzott dalokat. A zsűri elnöke, Gerhátné Papp Rita beszédében elmondta, hogy a találkozón nagyon felkészült gyermekek jelentek meg. Ezért köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak, a szülőknek és a szervező intézmény dolgozóinak is. Az elnök arra biztatta a gyerekeket, hogy továbbra is énekeljenek. A pedagógusoknak pedig azt javasolta, hogy minél többet énekeljenek a gyerekekkel vagy sokszor hallgassanak zenét. Kodály Zoltánt idézve hangsúlyozta: aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon.

Elismerésként mindegyik kisgyermek oklevelet és egy dalos pacsirtát ábrázoló kerámia medált vehetett át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!