Hit

2023.01.23. 15:39

Ökumenikus imahetet tartottak Szabadszálláson – galériával

A keresztények minden évben a világ minden táján azért gyűlnek össze, hogy imádkozva növekedjenek az egységben. Olyan világban teszik ezt, ahol a kapzsiság és az igazságtalanság egyenlőtlenséggel és megosztottsággal jár. Az imáik egységesek a szétszakadozott világban. Ennek jegyében tartottak ökumenikus imahetet a református és katolikus gyülekezet tagjai Szabadszálláson.

Gulyás Sándor

Imahetet tartottak a református és katolikus gyülekezet tagjai Szabadszálláson

Fotó: SHA

Elsőként a református egyházközség látta vendégül dr. Bábel Balázst, a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye érsekét és a katolikus gyülekezet tagjait templomban. Az alkalom a református hittanos gyermekek verses szolgálatával kezdődött, Pálinkás Katinka, Pálinkás Emma és Szabó Máté egy-egy imádságot olvasott fel, majd a Szász Póla Református Énekkar előadása következett. Az igét Tamás Sándor plébános olvasta fel Márk evangéliumából. Az igemagyarázatot dr. Bábel Balázs érsektől hallhatták a hívők. A gazdag ifjú története arról szól, hogy miként juthatunk el Isten országába. Jézus arra tanította, hogy minden amije van, adja el, és ossza szét a szegények közt, ami kincse lesz a mennyben. „Aztán gyere és kövess engem. Ami az embernek lehetetlen, az az Istennek lehetséges.” – hangzott el a bibliai idézet. 
Az este folyamán összegyűlt perselypénzt, 200 ezer forintot, a presbitérium a Szabadszállási Mentőalapítványnak, a mentőállomás épületének felújítási munkálataira adományozta. 

Az ökumenikus imahét folytatásaként a katolikus gyülekezet tagjai látták vendégül a református gyülekezet tagjait. 

Az igét Pálinkás Gyula, református lelkipásztor hirdette. Márk evangéliumából a béna meggyógyításának történetét hallhatta a gyülekezet, amikor Jézus visszatért Kapernaumba, ahol egy házban meggyógyította a magatehetetlen embert. A férfiak kibontották a ház tetejét és leengedték Jézushoz, aki azt mondta: „Fiam, bűneid bocsánatot nyertek. Mondom neked, kelj fel, fogd az ágyadat és menj haza! Az felkelt, fogta a hordágyat és mindenki szeme láttára elment. Mindnyájan ámultak, dicsőítették az Istent.” 

– Ebben a történetben nemcsak a béna gyógyulása az ami a legfontosabb és kiemelkedő, hanem a négy férfi bizonyságtétele. A mai világban is hasonlóképpen kell cselekednünk, segítenünk kell egymást, akár egy jó szóval, akár lelki segítségnyújtással, Isten igéjének hirdetésével, hogy hitben növekedjünk – fogalmazott a lelkipásztor.

Az igehirdetés után szeretetvendégséggel folytatódott az este, ami jó hangulatú beszélgetéssel zárult – tájékoztatta a baon.hu-t Süveges-Holczmann Andrea presbiter. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!