Kalandjátéka

2022.10.14. 18:17

Különleges tárlat érkezik Kecskemétre, illatfelhőkben tehetjük próbára szaglásunkat

Szó szerint szédületes interaktív kiállítás érkezik a Hírös Agórába. Október 21-étől látható és átélhető Az Illatok kalandjátéka című tárlat, mely játékos formában kínál izgalmas felfedezést. Belépéskor a látogatók szöveges játékkártyákat kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az illatkaland során bárki kiderítheti, hogy képesek-e felismerni és megnevezni a különféle illatokat, miközben játszva tanulhatnak a szaglás és szagérzékelés bámulatosan összetett jelenségéről. A kiállítást járva a látogatók bevezetést nyernek a szaglás tudományába, az orrok és ormányok titkaiba, a legmeglepőbb illatok és szagok csodálatos világába. 

Az érdeklődők a játékos illatfeladványok megfejtése mellett megismerhetik az illatmemória működését, az illatok és az ízek különleges kapcsolatát, felidézhetik rejtett illatemlékeiket, valamint rácsodálkozhatnak az állati szimatverseny győzteseinek lenyűgöző képességeire.

A kalandjáték résztvevőinek feladata, hogy segítsenek Aroma Professzornak, az illatok tudorának egy varázslatos illatkeverék megalkotásában. A játékosoknak a képzeletbeli helyszíneken, azaz játékállomásokon egy-egy rejtélyes illatot kell felismerniük és beazonosítaniuk. Az illatos kihívás teljesítéséhez kíváncsiságra, fürge észre és persze kifinomult orra lesz szükségük, de ha minden illatot sikerül beazonosítaniuk, kiérdemlik a legfőbb segítőnek járó „Illatkalandor" címet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!