Nyári napközi

2022.07.23. 16:36

Kézműveskedtek és lángost is sütöttek a gyerekek a solti táborban

Ezen a nyáron három héten keresztül biztosított felügyeletet a solti általános iskolás gyermekek számára a solti önkormányzat. A nyári napközit az Alapszolgáltatási Központ szervezte.

Lencsés P. Anna

Kézműves-foglalkozás is színesítette a nyári napközit

Fotó: Lencsés P. Anna

Türmerné Szeremi Ilona, az intézmény igazgatója elmondta, már van rutinjuk a feladat ellátásában, mivel ebben az évben hatodik alkalommal ad otthont az intézmény a nyári napközinek. Úgy látja, hogy egyre nagyobb szüksége van a családoknak arra, hogy a gyerekek felügyelet alatt legyenek, mivel sok szülő dolgozik és nincs elég szabadságuk, hogy otthon legyenek a gyermekekkel. 

Jelentős változás volt, hogy ebben az évben költségtérítést vezettek be, amely hatezer forint volt hetenként és ehhez jött még a napi egyszeri meleg étel díja, amely az önkormányzat támogatásával kétezer forint volt hetente.

– Dupla létszámmal, az első héten 36 alsós gyerekkel indultunk, majd 24 és a harmadik héten 21 volt a résztvevők száma – sorolta fel a létszámokat az intézményvezető. Két pedagógus, Garainé Szondi Katalin és Szondi Miklós felváltva gondoskodott a programokról és a felügyeletről. Segítőként közösségi szolgálatosok, Hosszú Hanna, Vajda Véda és nyári diákmunkások, Szabó Hanna, Fáy Olívia, Németh Gréta, Busi Anita, Csepregi Judit, Gaál Dorina is részt vettek a programok lebonyolításában. Ez utóbbiak az intézményben zajló munka más területeivel is megismerkedtek.

Változatos programokkal teltek a napok, amelyekben volt több kerékpáros kirándulás, íjászkodás, kézműves-foglalkozás, fagyizás, látogatás a helyi tűzoltólaktanyában és a rendőrőrsön, strandolás, filmnézés. Népszerű volt a lángoskészítés is, amelyet a helyben található kemencében sütöttek ki.

– Mivel az intézményünkbe az idősek nappali ellátásának klubtagjai is bejárnak, így a kezdetektől találkoztak a nyugdíjasok és a táborozók. Jó volt látni, hogy a különböző generációk, az idősek és a gyerekek milyen szívesen vannak együtt, milyen jó hatással vannak egymásra. Részt vettek időnként egymás programjain, intézményünk gyaloglóklubjának tagjai együtt sétáltak a gyerekekkel a településen, és ez nemcsak számukra hozott új színt a mindennapokba, de a gyerekek is örömmel fogadták a közös gyaloglást és a többi programot is – összegezte az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!