Találkozó

2022.03.17. 18:28

A Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Köre is részt vett a Krúdy Irodalmi Szalon rendezvényén

A Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Körét is meghívták arra a országos irodalmi találkozóra, amelyet Esztergomban tartottak.

Sebestyén Hajnalka

Ajándék festménnyel lepték meg Kovács István Józsefet. Fotó: Sebestyén Hajnalka

Kovács István József, a Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Körének elnöke örömmel adott számot legújabb irodalmi útjáról. Az óbudai Krúdy Irodalmi Szalon szervezésében Esztergomban tartották meg az országos irodalmi találkozót. A három nap programját tartalmas előadások, költői és írói bemutatkozások színesítették. 

A rendezvény első részének a Bazilika, míg a másodiknak a Szent Adalbert Szálló adott helyet. Bács-Kiskun megyét Kovács István József Pilinszky-díjas költő mellett Fülöpszállási Székely Gábor kunszentmiklósi Petőfi gyűjtemény tulajdonosa, valamint a Sári Katalin, a kiskunhalasi József Attila Irodalmi Kör vezetője. 

– Abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy az első nap a bazilikában, a kupolában – 100 méter magasságban – három verset mondhattam el, kettő sajátot és egy Heltai Jenőt.

 Csodálatos érzés volt ilyen különleges helyszínen szavalni. Zenei kíséretet is kaptam, a Karthagó együttes frontembere, Szigeti Ferenc gitárjátéka fokozta a hangulatot – árulta el Kovács István József, aki a második napon további verseket is mondott. 

Szintén a második napon Székely Gábor a Petőfi Emlékévhez csatlakozva tartott előadását, Petőfi szerelmi életéről, illetve saját egyedülálló Petőfi gyűjteményéről. 

Az országos találkozón nemcsak írók, költők, irodalombarátok vettek részt, hanem néhány képzőművész is, többek között a szolnoki Bátori István festőművész, aki egyébként alkalmanként írogat is. 

– Nagy meglepetésben részesültem: Batári István egy ajándék festménnyel lepett meg. 

Különleges technikával engem örökített meg a vásznon. Hatalmas öröm számomra, melyért nagyon hálás vagyok – jegyezte meg a kecskeméti költő. 

A Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Körének április 11-én lesz a soron következő, idei első találkozója. A Költészet napja alkalmából jönnek újra össze. Kovács István József azonban már nem csak ezt a kört vezeti. A Margaréta Idősek Otthona saját tulajdonú társasházában, és a szomszédos idősek klubjában rendszeresen tart irodalmi délutánokat, nagy érdeklődés mellett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!