Varga Eszter

2022.02.19. 13:18

Rangos tárlatokon állították ki a keceli fotós képeit

Varga Eszter keceli fotográfus a színek, fények és árnyékok megörökítője. Február elején jelent meg a Bruxelles Art Vue Power of Color című művészeti albuma, amelyben a keceli fotog­ráfus, Varga Eszter képei is láthatóak.

Barta Zsolt

Varga Eszter szereti a részleteket kiemelni

Hogyan kerültek az alkotó képei a kötetbe? Ez egy művészeti album­sorozat, amelybe pályázat alapján lehet bekerülni. Nagy megtiszteltetés a világ minden tájáról érkező elismert alkotókkal egy katalógusban szerepelni, mondta érdeklődésünkre Varga Eszter, aki több mint tíz éve fotózik. Ugyanígy pályázat útján került falra az athéni Blank Wall Gallery nemzetközi Fine Art fotókiállításán a Watergames című képe is tavaly ősszel. Látásmódja különleges. Nem annyira eseményekre fókuszál, mint inkább az életet körbevevő színek, fények és árnyékok világára.

– Szeretek részleteket kiemelni, legalapvetőbb célom ráirányítani a figyelmet arra, hogy a környezetünkben szinte mindenben meglelhetjük a harmóniát, a csoda mindenhol ott van körülöttünk, csak meg kell tanulnunk észrevenni 

– hangsúlyozta kérdésünkre Eszter. Ennek bemutatására a legmegfelelőbb stílus az absztrakt fotó, főként az absztrakt makro. Kedvencei az épületrészletek, urbex, illetve egy kis trash art. 

Ez utóbbi jó iránynak tűnik, mint mondta, az első komoly elismerést – egy nemzetközi pályázaton Honourable mention státuszt – is egy ilyen jellegű képpel érte el. 

Vörösbor absztrakt című képe 37 ezer fotóból bekerült a Magyarország 365 pályázat 365 alkotást tartalmazó hivatalos albumába. Közel áll hozzá a kert- és növény­fotók készítése, ezekkel is eredményesen szerepelt már kiállításokon, pályázatokon. 

Több ízben válogatták be színes absztrakt képeit a PH21 Gallery nemzetközi tárlatai­ra Budapesten, legutóbb tavaly októberben. Eljutottak a fotói Rómába a KromArt Gallery – tavaly október közepén –, valamint Barcelonába a Valid World Hall kiállítására is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!