Galériával

2022.01.21. 10:47

Acélinstallációt építettek a kecskeméti Hírös Agóra előtt

Különleges installációt építettek pénteken a Hírös Agóra előtt, elemeit a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. gyártotta. A hexagon forma közepébe a Nemzeti Atlétikai Stadion frissen festett mintacsomópontját emelték be, amely közel 8 tonnát nyom.

Hraskó István

Január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából kortárs képzőművészeti kiállítás nyílik Metszéspont címmel a kecskeméti Hírös Agóra kulturális központban, ahol a KÉSZ Csoport festményekből, grafikákból, fotókból, acélszobrokból és egyéb, indusztriális alapanyagokból készült műalkotásokat felvonultató K-ARTS Művészeti Gyűjteménye mutatkozik be.  

A kiállításhoz kapcsolódóan egy különleges installációt építettek az Agóra előtti Deák téren, melynek elemeit a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. gyártotta. Az idén negyvenéves KÉSZ Csoport „születésnapjára” készülvén negyven darab KÉSZ-es dolgozó kézlenyomatával ellátott acélkorongot (egyenként 460 kg-osak) helyeztek ki hatszög formába rendezve. A hexagon közepébe az épülő Nemzeti Atlétikai Stadion frissen festett mintacsomópontját emelték be, ez közel 8 tonnát nyom.  

A Metszéspont kiállítás január 22-én (szombaton) 17 órai kezdettel nyílik meg Sevecsek Béla hangszerkészítő, steel tongue drum zenész műsorával, valamint Szabó Ádám szobrászművész, egyetemi docens (Magyar Képzőművészeti Egyetem) tárlatismertetőjével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!