program

2021.05.29. 17:50

A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertezik a Főtéren

„Grand Opening – Összefogás” címmel június 4-6. között országszerte ingyenes koncertekkel ünnepelnek. Ez lesz az első élő kulturális találkozások hétvégéje. Kecskemét Főterén szombaton 16 órakor játszik a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége a nemzetközi pandémiás helyzet kezelésére hozott korlátozó intézkedések feloldását egy közös, egy hétvége alatt megvalósuló „Grand Opening – Összefogás” elnevezésű klasszikus zenei eseménnyel kívánja elsőként köszönteni. Az ország fontos fesztiválhelyszínein, – kisebb településein és nagyvárosaiban – a főterekre vagy emblematikus helyszínekre megálmodott közös koncerten vesz részt a Szövetség minden tagszervezete, így Kecskemétről a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft.

A hitben és reményben fogant közös ünnepen, a több száz művész-zenész által alkotott „éteri” kapcsolat létrehozásával, a klasszikus zene erejével szeretnék egységes közösségként köszönetüket kifejezni az újraindulás lehetőségéért.

A jelenleg 14 helyszínre tervezett egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekedtek arra, hogy az ingyenesen látogatható hangversenyek az adott helyszín fesztiváljaiban közreműködő művészekkel valósuljanak meg.

A 14 város egyike Kecskemét, ahol szombaton 16 órakor kezdődik a főtéri ingyenes koncert. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertjén Kanai Toshifumi vezényel. Eső esetén a Hírös Agórában lesz a koncert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!