hozzájárulás

2021.03.29. 18:15

Támogatással érkezett Kalocsára a kulturális államtitkár

Több tízmillió forintos hozzájárulás hírét hozta a városba Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

Gábor János

A politikus arról biztosította személyesen dr. Filvig Géza polgármestert, hogy elvben és anyagilag is támogatásra érdemesnek találja Kalocsa kulturális programjainak újraélesztését, a Paprikafesztivál országos jelentőségű gasztronómiai eseménnyé fejlesztését, illetve néhány új, nagyszabású rendezvénysorozat elindítását.

Fekete Péter azért jött Kalocsára, hogy bejelentse:

az államtitkárság 20 plusz 5 millió forintot szán a helyi kulturális élet járványhelyzetet követő újraindítására.

Az őt fogadó polgármester közleményben tudatta: hallgató fülekre találtak nála az önkormányzat arra irányuló tervei is, hogy a közeljövőben Kalocsából egy országosan elismert rendezvényváros legyen. A fent már írt Paprikafesztivál továbbfejlesztése mellett szóba került egy akár rendszeres operettgála megszervezése is, amelynek otthona a Molnár Ferenc Sport- és Szabadidőközpont lenne.

Az államtitkári látogatáson megállapodás született arról, hogy a nemrég alapított és rögtön több mint százmillió forintos állami juttatásban részesült Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. országos zenei programokba is bekapcsolja a várost. Ezek közé tartozik az Egyházi Könnyűzenei Program, az Orgonafelújítási Program, a Hangszert a kézbe! és a Térzene Program, írta közleményében Filvig.

dr. Filvig Géza, Simon Zoltán alpolgármester, Font Sándor honatya, Fekete Péter, Zsikó Zoltán, az Innovációs Központ igazgatója
Fotó: dr. Filvig Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!