kalocsa

2021.01.06. 18:16

Új kötettel zárta le az esztendőt Cserenkó Gábor

Az év végére megjelentette eddigi legnagyobb lélegzetű kötetét a jellegzetes monológjairól ismertté vált Cserenkó Gábor.

Gábor János

Az író Tisztára jupijéé! című gondolatfolyamát a Hungarovox kiadó karolta fel, és a szintén kalocsai Farkas Tibor szobrász Tárogatós című művének egy részlete látható a fedőlapján. A kötetben egyébként feltűnnek a képzőművész illusztrációi is.

Cserenkó „ezúttal egy kisfiú bőrébe bújva dokumentálja kifordult mindennapjaink fonákságait”, írja a könyvajánló, kiemelve: a szerző „úgy örvendeztet, hogy néhol hangosan üvölteni, máskor pedig csendben zokogni volna kedvünk”.

Stílusa az egyik ajánlást író Vörös István magyartanár szerint „valami modern Örkényre” utal, míg a másikat jegyző színésznő szerint filmszerű. Fejes Rita hozzátette: ez a film – amit olvasóként az íróval közös alkotásnak érzett – nem engedte szabadulni, akkor sem, ha olykor-olykor „leginkább elfordította volna a fejét”.

Cserenkó kulturális újságírói, újságszerkesztői szakmai háttérrel lett író. Korábban főleg online publikált, novellái közül néhányat olasz és angol nyelvre is lefordítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!