Művészet

2020.10.26. 08:56

Három hétig látható még a fotókör kiállítása Kalocsán

A Duna-táj Fotókör annak ellenére is megrendezte a magyar fotográfia napjához kötődő rendszeres kiállítását, hogy a járványveszély miatt a nyár végére nem sikerült összeszedni és leválogatni kellő mennyiségű képet. A végül októberben, a Városi Galériában nyílt tárlat nem egy adott témához kötődik, az összeállításnál csak arra törekedtek, hogy a leglátványosabb, legszebb képeikből készüljön válogatás.

Gábor János

A Városi Galériában az elmúlt év 57 legjobb fotóját állították ki. 1127 - A Duna-táj Fotókör idei kiállításának alkotói a megnyitón.

Fotó: Gábor János

– Az ISO-LÁLT VILÁGUNK az idei évben az éves rendes kiállításunk: ezúttal 15 alkotó 57 képe látható a falakon. Azt gondolom, hogy nagyon sokszínű a kiállítás, amit egyébként nem tematizáltunk – magyarázta a megnyitón Péjó Zoltán, a Duna-táj elnöke, arra utalva, hogy a fotókör előző egy évének legjobb képeiből válogattak, tehát nem kötötték adott témához a tárlat anyagát. Ennek azért sem érezték szükségét, fűzte hozzá, mert jelenleg is van tematizált, kifejezetten Kalocsát bemutató kiállításuk, a városi színház előterében.

– Nagyon magas színvonalú a kiállítás, amelynek sajátossága, mint minden csoportos kiállításnak, hogy ahány alkotó, annyi személyiség jelenik meg, vagyis nem homogén az anyag – méltatta a látottakat a megnyitóbeszédet mondó Hámori Gábor, a Mecseki Fotóklub elnöke. – Néhány fő vagy egy személy esetében az ember nyilván arra számít, hogy a képek között lesz formai, ízlésbeli közös vonás, de itt ezt nyilván nem várja el senki – fogalmazott.

A járványveszély miatti elszigeteltségre és a szabványosságra utaló szójátékkal ISO-LÁLT VILÁ­GUNK címet kapó kiállítást november 17-ig lehet megnézni a Városi Galé­riában, keddtől szombatig, 10–12 és 14–17 óra között. Az alkotók között olyan több szakmai díjat szerző fotósok is vannak, mint Nagy Erik, Pé­jó Zoltán és Török Tibor, vagy nemzet­közi porondon elismert művészek, például Bedi Gyula.

A Városi Galériában az elmúlt év 57 legjobb fotóját állították ki. 1127 – A Duna-táj Fotókör idei kiállításának alkotói a megnyitón.
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!