színház

2020.09.25. 13:51

Újító óvintézkedést vezetnek be a kecskeméti nemzetiben

Új, kecskeméti gyártású légtisztító berendezéseket szerelnek fel, hogy a nézők vírusmentes légkörben élvezhessék a teátrum új évadának előadásait.

Bajáki Zsanett

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Szeptember 25- én a Nyolc nő című darab premierjével indul a 2020/21-es színházi évad. Már az első előadástól, biztonságos légtérrel várja nézőit a Kecskeméti Nemzeti. A Kelemen Kamarában e héten, október elején a nagyszínházban, majd az első bemutatóra a Ruszt Stúdióban is felszerelésre kerülnek új, kecskeméti gyártású légtisztító berendezések.

– A nyár végén pótlásra kerültek az elmaradt előadások. Ekkor nyitottuk ki a teátrum kapuját. A kecskemétiek félreérthetetlenül kifejezték, hogy továbbra is szívesen jönnek hozzánk, hiányoztunk egymásnak. Folyamatosan keresem a lehetőségeket, hogy nézőink a legbiztonságosabb környezetben tudják élvezni az előadásainkat. Nagy eredmény, hogy rátaláltunk erre a cégre, akik Kecskeméten gyártanak ilyen innovatív légtisztító készüléket. Örülök az együttműködésünknek – mondta el Cseke Péter direktor.

A gyár látogatása és a termék megismerése után, a szakemberek felmérték mind a három épületet, összehangolták a készülékek kapacitásával, majd megkezdték a kihelyezéseket.

A készülékeket már a skandináv országok, valamint az USA fogászati rendelőinek megrendelésére gyártották. A színház által megrendelt készüléket a vírusok terjedésének megakadályozására fejlesztették tovább; zárt térben, UV-C sugárzással 99,9%-ban semlegesíti a rajta áthaladó vírusokat, baktériumokat és penészgombákat. A készülék a padló felől szívja be a levegőt és a mennyezet felé fújja ki, ezzel előnyös légmozgást hoz létre a helyiségben és biztosítja a folyamatos áthaladást a szerkezetben.

A légtisztító berendezést extra biztonsági intézkedésként szereltette fel a színház. Az eddig megszokott és az országos szabályozásban újonnan bevezetett intézkedések érvényesek. Így minden érkező testhőjét a bejáratnál mérik, a maszk viselése kötelező mindenkinek, külön takarítást végeznek és kérik, hogy a nézők türelmesen, a lehetőségekhez képest kerülve a torlódást közlekedjenek az épületekben.

– Számomra nagyon megnyugtató, hogy a sterilizáló készülékek nézőtéren való elhelyezésével maximálisan fertőtleníteni tudjuk a levegőt. Így biztonságban tudhatom, a bővebb értelembe vett családomat; a társulatot és a közönséget is. Ebben az évadban nagyszerű szerzők, kiváló előadásait élvezhetik a nézők, garantáltan steril, biztonságos környezetben. Itt a kecskeméti nemzetiben, ahová az álmok igen, a vírusok már nem jönnek játszani – zárta nyilatkozatát Cseke Péter, igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!